Meb'de Fark Yaratan Bürokrat Portresi

Milli Eğitim Bakanlığı ve uygulamaları ile ilgili her gün basın yayın kuruluşlarına olumsuz haberler yansıyor. Pekala Bakanlıkta yapılan hiç güzel iş yok mu ? Bakanlığın çehresini değiştiren ve adeta bakanlığı yeniden dizayn eden Yusuf ESENER ve ekibi cid

Milli Eğitim Bakanlığında 2003 yılında İdari ve Mali İşler Daire Başkanı olarak göreve başlayan Yusuf ESENER ve ekibi tam 7 yılda adeta Meb'de sessiz bir devrim yarattı.

Bakanlık binasınının eski halini hatırlayanlar bilir, arşiv evrakları bile koridorlarda istif edilmiş bir vaziyette bakanlık binası adeta yıkık dökük bir halde hizmet vermeye çalışıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı onlarca Bakan, yüzlerce bürokrat eskitti. Kimse yıllarca çıkıp da demedi ki, bu çalışma ortamı Bakanlığın vizyonuna uyuyor mu ? Bu kurumda göreve her gelen kişi, Bakanlığın içler acısı fiziki durumunu ya görmezden geldi yada şikayetçi bir serzenişle sadece yazışmalar yaparak günü kurtardı.


Bu durum 2003 yılında göreve gelen Yusuf ESENER'e kadar devam etti. Bu yazdıklarımız hiç mübala olmasın, Yusuf ESENER yıllardır kanayan bu yaraya parmak basarak lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini düşünmüş olsa ki hemen icraata başladı.

Bakanlığın bürokrasi kokan o ağır hantal , buz gibi yüzü olan kapalı kapılarını Amerikan sistemli büro tipi çalışma ofisleri ile donattı.Yıllardır kapalı kalan kapılar, şeffaf odalarla halka açıldı. Bunun yanın da Bakanlığın bütün birimleri tek tek elden geçirildi. Giriş katta ki ağır lavabo kokusu bile değişti...

Yemekhaneler de yemek bile yemeyen personeller, Beş yıldızlı yemekhane ortamını görünce Bakanlığın diğer birimleri bile buraya yemek yemeye geldi. Yine 1990 lı yıllardan kalma Toros marka araçlarla hizmet vermeye çalışan Bakanlık personeli ve bürokratlar son model Megane lar ile hizmet vermeye başladı. Bütün bu yapılanları buraya yazmak yapılan işin önemini anlatma bağlamında farazi kalacaktır. Bakanlığın eski yapısını ve şu anki durumu bilen ziyaretçilerimiz bu sessiz devrime şahit olduklarını şüphesiz inkar edemezler.

Bunun yanında Bakanlık makamına yıllardır gelen ödenekle bu işlerin neden yapılmadığı da, aynı ödeneklerle bu güzel uygulamalara imza atıldıktan sonra elbette sorgulanmalıdır.

Bütün yapılan bu güzelliklerin basına yansımaması da, artık haber olmak için güzel işlere imza atmanın bile yetersiz kaldığı bir dönemde olduğumuzu gözler önüne sermektedir. Aslında basın olarak bizlerde de hata yok değil, Yıllardır MEB ile ilgili olumsuz haberleri ve gündemi kamuoyuna taşıya taşıya bu güzellikleri bile göremez olduk..

Sonuç olarak insan olmanın erdemi, Yiğidin Hakkını Yiğide Vermekle Başlar. Bu bağlamda Yusuf ESENER ve ekibini canı gönülden kutluyoruz
kamudan

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri