MEB'de 300 Birim Kapanacak

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bakanlık bünyesindeki yaklaşık 300 birimin kapanacağını, yerlerine yaklaşık 80 yeni birimin geleceğini açıkladı.

Ömer Dinçer Milli Eğitim Bakanı olur olmaz ilk iş teşkilat yapısını değiştirdi. Şimdi sırada eğitimin niteliğini artırmak için reorganizasyon var. Dinçer şimdi ikinci adımı atıyor.

Dinçer, "Birinci kademe yapılandırma daha çok idari işler ağırlıktaydı. Şimdi ikinci kademe yapılandırma çalışmalarına başladık. Daha kaliteli bir eğitim amacıyla düzenlemeler yapıyoruz" dedi. 

Buna göre, bakanlıkta daha önce var olan 300'e yakın birim kapatılacak, yerlerine eğitim sistemleri ve politikalarından öğrenci işleri ve sosyal etkinliklere, okumayı teşvikten öğretmen planlaması birimine kadar 80'e yakın yeni birim kurulacak.

Dinçer, "Ben şimdi öğretmen ihtiyacımızı belirlemek üzere yeni bir birim kuruyorum. Bu birim örneğin beş yıllık öğretmen ihtiyacımızı belirleyecek" dedi.

Yani eğitim fakülteleri kontenjanları da buna göre düzenlenecek. Sadece bu değil, mesleki eğitim yapısı da sil baştan değişiyor. Bakan Dinçer, "Mesleki eğitim okul sıralarının dışına çıkarılacak" diye konuştu.

Ömer Dinçer ayrıca uzmanlaşılmış konularda, sınavla sertifika sahibi olunabileceğini söyledi. Bir de örnek verdi: Aşçılık sertifikaları için "Ev kadınlarının yüzde 60'ı aşçılık sertifikası alabilir" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri