MEB YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİNİ DEĞİŞTİRİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, Mayıs ayı başında Nimet Çubukçu'nun göreve başlamasının hemen akabinde Danıştay kararıyla durdurulan yönetici atamalarıyla ilgili acil zirve toplantısı yaptı.

MEB'DE YÖNETMELİK MESAİSİ

Hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Bakanlığı, Mayıs ayı başında Nimet Çubukçu'nun göreve başlamasının hemen akabinde Danıştay kararıyla durdurulan yönetici atamalarıyla ilgili acil zirve toplantısı yapmıştı.

Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı, yönetici atamalarıyla ilgili farklı bir çalışma başlatmıştı. Bir süre önce Eğitim-Sen'in itirazıyla durdurulan yönetici atamalarında bazı iyileştirmeler yapılmak üzere harekete geçildi. Daha önce yönetmeliğin EK-2 formunda yer alan vekalet puanlarının da olduğu ilgili 3 madde hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

Danıştay'ın bu kararı üzerine bakanlık harekete geçti ve konuya çözüm getirmek için önce 7 ilin milli eğitim müdürünü acilen ANKARA'ya çağırdı. KARS, BALIKESİR, MANİSA, TRABZON, KOCAELİ, ANTALYA ve ANKARA il milli eğitim müdürleri, Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın'la görüştü. Tasarı şeklinde oluşturulan fikirler, rapor halinde yeni Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya sunuldu. Alınan kararlar doğrultusunda tüm yöneticilerin ataması yapılabilecek.

Yapılan toplantı sonunda iki konuda değişikliğe gidildi. Zirvede ilk olarak atama puanlarının değiştirilmemesi yoluna gidilmesine, ancak değiştirilmesi söz konusu olursa çizelgedeki puanların yarıdan az olmasına, asil müdürlerin puanlarının yükseltilmesine, vekil müdürlerin ise azaltılmasına, müdür yardımcılarının da KESİN OLARAK SINAVA TAABİ TUTULMASINA KARAR VERİLDİ.

Bu hafta sendikalarla görüşmeye başlayan çiçeği burnunda Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, sorunun halledilmesi için önümüzdeki hafta tüm sendika yetkililerinin de davet edildiği bir toplantı yapılmasını istedi. 27 Mayıs'ta Bakanlıkta konuyla ilgili sendikalarla yapılacak toplantıdan sonra yeni yönetmeliğe son şekli verilecek.



memurlar.biz

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri