MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Değişecek

Memurlar.Biz Sitesinin haberine göre Yönetici Atama Yönetmeliğinde Değişikliğe gidilecek

Eğitim Sen davasının Danıştay İdari Dava Dairelerinde sonuçlanması ile yeni bir tartışma daha 0luştu.

EK 2 DE DEĞİŞİKLİK



Yönetici Değerlendirme Formu İle İlgili Yeni Bir Yürütmenin Durdurulması Kararı İlk kez Sitemizde Yer Almıştı. Konuya İlşkin olarak EĞİTİM SEN'den Açıklama Gelmişti.

EĞİTİM SEN, açıklamasında: "13 Ağustos tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğe ve Ek 2 olarak adlandırılan Yönetici Değerlendirme Formuna ilişkin görüş ve önerilerini her fırsatta dile getirmiştir. Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulunun bu kararı, forma ilişkin itirazlarımızın haklılığını ortaya koymaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliği ve Ek 2 olarak adlandırılan Yönetici Değerlendirme Formunu, yargı kararlarını dikkate alarak yeniden düzenlemelidir." demişti.

Sitemiz editörleri bahsi geçen kararı incelemiş ve şu sonuca ulaşmıştır.

MEB EK-2'yi yeniden düzenleyerek yayınlamak zorunda kalacak; bu yüzden de EKİM-KASIM ayı gibi yapılacak olan yöneticilik sınavları da bir süreliğine ertelenecek. Muhtemelen sınav 2010 yılı başlarında yapılacak. MEB'in bahsi geçen kararı dikkate almama lüksü bulunmamakta. Aksi halde yeni bir dava ve iptal süreci eğitim çalışanlarının huzurunu yeniden kaçırır. Bu dava kararının oluşturduğu yeni durumda yapılması gereken vakit kaybetmeksizin ve derhal yeni ek-2'yi yayınlamaktır.







memurlar.biz

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri