MEB Yasası Uluslararası Sözleşmelere Aykırı Mı?

GENEL BAŞKAN, “DAYATMACI ANLAYIŞLA YAPILAN YASA TÜRKİYE’NİN İMZALADIĞI ULUSLARARASI SÖZLEŞMELERE AYKIRIDIR” DEDİ.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip Geylan ve Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan ile birlikte 27 Şubat 2014 tarihinde İstanbul 7 ve 8 No’lu Şubelerin istişare toplantısına katıldı. Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Eski Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, İstanbul Şube Başkanları, ilçe ve işyeri temsilcileri ve üyelerimiz de katıldı.

        Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, “Allah’a şükürler olsun sendika olarak bu güne kadar hep doğruları yaptık. Yanlış ve hayırsız bir işin içerisinde Kamu-Sen Türk Eğitim-Sen olmamıştır. Onun için ben hepinizi bu iradenizden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

        Koncuk, 26 Şubat tarihinde yapılan iş bırakma eylemine katılan öğretmenlerin savunmalarını isteyen bazı okul müdürlerini eleştirdi. Koncuk, “Hangi sendikanın üyeleridir bu okul müdürleri, tabi ki malum sendikanın üyeleridir. Sen nasıl bir zihniyet taşıyorsun. Senin yüreğin yetmiyor alanlara inmeye ama senin için alanlara inen insanları takdir etmen gerekirken, utanmadan yüzün kızarmadan savunma istiyorsun” diye konuştu.

        MEB Yasa Tasarısını da eleştiren Koncuk, “Dayatmacı bir anlayış ile yapılan, insanları mutsuz eden bir yasanın hedefi ne olursa olsun, demokratik ve geçerli bir yasa olması mümkün değildir. Aynı zamanda böyle bir anlayış ile yapılan yasa Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelere aykırıdır” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri