MEB Uzman Yardımcılarını Kendi Personelinden Seçsin!

MEB Uzman Yardımcılarını Kendi Personelinden Seçsin!

        MEMUR-SEN ANKARA İL BAŞKANI VE EĞİTİM-BİR-SEN 1 NO’LU ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA KIR’IN ‘MEB KENDİ YETENEKLERİNİ  DEĞERLENDİRMEK İSTEMİYOR?’ KONULU YAZILI BASIN AÇIKLAMASIDIR. 

MEB KENDİ  YETENEKLERİNİ DEĞERLENDİRMEK İSTEMİYOR.

            Milli Eğitim Bakanlığı on binlerce çalışanı içinde uzmanlaşmış, doktorasını, mastırını yapmış veya alanında kendisini yetiştirmiş öğretmen, yönetici, memur, şef, VHKİ gibi çeşitli kademelerde çalışana sahiptir.

             Yeni bir istihdam şekli olan MEB Uzman Yardımcılığı için kendi çalışanlarına ikinci bir KPSS sınavını şart koşmasının mantığını anlamak mümkün değildir. Milli Eğitim Bakanlığında uzman sıfatını taşıyan elamanları varken, hala 300 bine yakın öğretmen adayı görev beklerken bunları görmezlikten gelip hukuk, iktisat, maliye, işletme, siyasal, kamu yönetimi gibi eğitimle hiç ilgisi olmayan fakülte mezunlarını KPSS sınavına dayalı olarak ta olsa tercih eder konuma gelmesi ise düşündürücüdür. MEB çalışanlarını dışlamayı terk edip, kendi içindeki yetenekleri değerlendirme gayreti içinde olmalıdır. 

          UZMAN YARDIMCILIĞI İÇİN GÖREVDE YÜKSELME SINAVI MEVZUATA AYKIRI DEĞİLDİR

             Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve görevleri hakkındaki 652 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Milli Eğitim Bakanlığının teşkilat yapısı yeniden düzenlenmiş, teşkilata bağlı birimlerin kadroları da buna göre belirlenmiştir.

            Milli Eğitim Bakanlığı 652 sayılı KHK’ nin Uzman ve Denetçi istihdamı başlıklı 40.maddesinde Uzman Yardımcılığı istihdamını 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara ilave olarak belirlenen şarları taşıyanlar arasında yapılacak yarışma sınavında başarılı olma şartına bağlamış, ancak söz konusu madde de bahsi geçen yarışma sınavının türünü açıklamamıştır.

            Milli Eğitim Bakanlığı ‘’Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Kavuzunda ise’’Kamu Personeli Seçme Sınavında belirtilen alanlar ve puan türleri itibariyle belirlenen asgari puanı almış olmak ‘ifadesine yer verilmiştir.

Halen Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde genel idare hizmetleri sınıfında öğretmenlerin yanında memur, VHKİ şef ve şube Müdürlüğü gibi kadrolarda görev yapan uzman yardımcılığı yarışma sınavına katılma şartlarını taşıyan pek çok lisans ve yüksek lisans mezunu personel bulunmaktadır. 

         MEB UZMAN YARDIMCILIĞI İÇİN KPSS SINAVINA DAYALI OLMAYAN GÖREVDE YÜKSELME SINAVININ YOLUNU AÇMALIDIR.

            Maliye Bakanlığı 9.8.2006 tarihli 26524 Sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Unvan Değişikliği ve Atama Yönetmeliğine, İçişleri Bakanlığı da 8.6.2007 tarihli ve 26546 sayılı resmi Gazete ile yürürlüğe giren İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğe istinaden KPSS sınavı aranmaksızın kendi iç bünyelerinde görevde yükselme sınavında başarılı olanları uzman yardımcılıklarına almışlardır.

            Milli Eğitim Bakanlığı da ikinci bir KPSS sınavına ihtiyaç duymaksızın kendi bünyesinde yapacağı görevde yükselme sınavında başarılı olan çalışanlarını MEB Uzman yardımcılığına atanmalarının yolunu açmalıdır. 

         MEB ÇALIŞANINI İKİNCİ KPSS İSTEMEK HAKSIZLIKTIR       

            Yedi yüz binin üzerinde çalışanı olan Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim alanında kendisini yetiştirmiş çok sayıda eğitimci, yönetici olduğu gibi genel idare hizmetleri sınıfında da doktorasını veya mastırını yapmış çok sayıda memur, şef VHKİ gibi çalışan bulunmaktadır.

             Zaten son yıllarda işe başlayan MEB çalışanları KPSS sınavına dayalı olarak mevcut görevlerine atanmışlardır. Uzman Yardımcılığı için İkinci bir KPSS sınavının şart koşulması büyük bir haksızlıktır. 

          GÖREVDE YÜKSELME SINAVI MEB ÇALIŞANLARININ DAHA

İYİ YETİŞMELERİ İÇİN BİR FIRSATTIR.

             Oysaki Uzmanlık bilgilerini içeren ağırlıkta görevde yükselme sınavına tabi tutulmuş olsalar, MEB çalışanlarının eğitim alanında kendilerini daha iyi yetiştirmeleri için büyük bir fırsat olacaktır.

            Yeni bir istihdam şekli olan MEB Uzman yardımcılığına Maliye ve İçişleri Bakanlıklarında yapıldığı gibi KPSS puanı aranmaksızın görevde yükselme sınavının yolu açılmalıdır.

             Biz Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şubesi olarak bu taleplerimizi içeren bir raporu Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Erdem’e takdim etmiş bulunuyoruz. Umarız taleplerimiz dikkate alınır. MEB çalışanları da böyle bir imkândan yararlanmış olur.                                                      

    mustafa-kr19@gmail.com                   

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri