MEB Taşra Teşkilatı Yöneticileri

MEB Taşra Teşkilatı Yöneticileri Yer Değiştirme Yönetmeliği


Ve sona gelindi.

Yaklaşık 3 ay önce illerden görüş alınmak üzere taslak halinde gönderilen  “Taşra Teşkilatı Yöneticileri Yer Değiştirme Yönetmeliği”  son şekli verilerek hafta başında makama sunuldu.
Daha önce Sayın Bakan’ın atama isteklerini “Rotasyon olmadan atama yapmayacağım.” diyerek geri çevirmesiyle yönetmeliğin kısa zamanda çıkacağı sinyali verilmişti.
Hazırlanacak adil bir yönetmeliğe taşra yöneticilerinin çoğunluğu destek veriyorlar; ancak teşkilat kanununa, yeni düzenlemeyle ilçe müdürlerinden sonra şube müdürlerinin de eklenmesi, ancak il müdür yardımcılarının “unutulması” hala problem olarak karşımızda duruyor.
Yıllardır çıkarılan birçok yönetmeliği mahkemelerden dönen Bakanlık yetkilileri, bunu göz önünde bulundurmazlarsa yeni bir sıkıntılı mahkeme süreciyle karşılaşabilirler.
Kanuna eklenmeyen görevdekiler rotasyona tabi tutulurlarsa hukuki açıktan yararlanıp derhal dava açacaklardır.

Uzun yıllardır aynı il ve ilçede çalışan idarecilerin rotasyona tabi tutulmaları il ve ilçe yönetimlerine yeni bir dinamizm katacaktır.
Bununla birlikte sadece yer değiştirme düzenlemesi çıkması yönetmeliğin “sakat doğum” olmasına yol açar. İl ve ilçe yöneticilerinin atanması da düzenlenmelidir. Kademeli geçişle bir standarda bağlanacak “görevde yükselme” de düzenlenmeli ve yönetmelik “Taşra Teşkilatı Yöneticileri Görevde Yükselme ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” olarak çıkmalıdır.
İllere taslağı gönderilen, artık neredeyse kesinleşen ve içerisinde rotasyonun kesin olarak bulunacağı bilinen yönetmeliğin çıkışının gecikmesi, “acaba rafa mı kalkıyor” şeklinde endişeler ve homurdanmalara yol açmaya başlamıştı.
Yönetmeliğin çıkışıyla bütün bu gerginlikler de ortadan kalkacaktır.
Makama sunulan yönetmeliğin en geç önümüzdeki hafta sonuna kadar çıkması neredeyse kesinleşmiş durumda.
Haber Kaynağı: www.personelmeb.net


 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri