MEB ŞUBE MÜDÜRÜ İLK ATAMA TAKVİMİ BELİRSİZ!

MEB ŞUBE MÜDÜRÜ İLK ATAMA TAKVİMİ BELİRSİZ!

Taşra teşkilatı eğitim yöneticilerinin, “yer değiştirme yönetmeliğinin” yayınlanmasının ve “geçici görevlendirme” iptallerinin gündemde olduğu şu günlerde, şube müdürü ilk atamalarının ne zaman ve nasıl yapılacağı ile ilgili MEB’in herhangi bir çalışma yapıp yapmadığı bilinmiyor. Oysa uzun yıllardır bu kadrolara asıl şube müdürü atanamıyor. Bu nedenle, şube müdürü kadrolarının yarısı münhal durumda bulunmaktadır. MEB de, 800 kadar şube müdürü kadrolu olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, bazı ilçelerde ise şube müdürü normu hiç bulunmamaktadır. Şube müdürü normlarının dağılımı ise başka bir problemdir.

MEB Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği 2006 yılında yayınlandı. Ancak, Yönetmeliğin 9. Maddesinde yer alan şube müdürlüğü için görevde yükselme eğitimi şimdiye kadar yapılmadı. 2011 yılında hizmet içi eğitim planı içerisinde yer almasına rağmen bu eğitim, gerçekleştirilemedi. MEB de her kademe yöneticilik için başvurular alınıp, atamalar yapılırken, şube müdürlüğü kadroları, görevde yükselmeye tabi olduğu için sınavsız atama yapılamıyor. Daha önce 76. Maddeden yapılan atamalar ise iptal edilmişti.

Halen yürürlükte ki yönetmelik ile ilgilide sıkıntılar bulunmaktadır. Başbakanlığın çerçeve yönetmeliğinden alıntı yapılarak hazırlanan, görevde yükselme yönetmeliğinin ilk atama ile ilgili hükümleri, MEB de ki kurum hiyerarşisi ile doğru orantılı değildir. Görevde yükselme eğitimi için seçimin sınavla yapılmaması, şube müdürlüğüne atanacaklarda yöneticilik yapma şartının aranmaması bu problemlerden bazılarıdır. Oysa okul yöneticilik görevlerine atamalar sınav sonucunda yapılmakta, kurum müdürlüğü için ise yönetim görevi şartı aranmaktadır.

Taşra teşkilatında ki iş yükünü omuzlayan şube müdürü kadrolarına atama yapılmaması ve 15 Haziran itibarı ile geçici görevlendirmelerin de iptal edilecek olması görevde ki şube müdürlerinin işlerini katlayacaktır. İl ve ilçe teşkilatlarında geçici görevlendirilen şube müdürlerinin iptallerinden sonra nasıl bir yol izleneceği merak konusu. Taşrada kadrolu şube müdürü görev yapmayan yüzlerce ilçe var. Asıl şube müdürü atamalarından önce yapılacak iptaller, bu küçük ilçelerde işlerin yürütülmesini engelleyebilir. Bu nedenle, bir an önce şube müdürlüğü atama takvimi açıklanmalıdır.

M.Akif MÜELLİFOĞLU

Eğitim Yöneticisi

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri