MEB sadece MHP'yi sansürledi

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda, MEB adsl hizmetini kullanan okul ve kurumlar BDP de dahil tüm siyasi parti sitelerine rahatlıkla girebilirken , tek engellenen site MHP... MHP'nin eğitim kökenli Gaziantep Milletvekili aday adayı Mustafa

AKP’li Milli Eğitim Bakanlığından, MHP’ye Sansür uygulanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Türk Telekom tarafından tahsis edilen internet hattından bütün partilerin internet sitelerine girilmekteyken, Milliyetçi Hareket Partisinin resmi internet sitesi olan www.mhp.org.tr sitesine girmek istenildiğinde karşımıza “Bu siteye erişim, sakıncalı içeriğinden dolayı, Milli Eğitim Bakanlığının isteğiyle, Türk Telekom A.Ş. tarafından engellenmiştir.” Şeklinde bir yazı gelmektedir.

Tamamen keyfi bir uygulama olan bu sansür uygulaması, tesadüf veya yanlışlıkla yapılmış bir olay olarak düşünülemez. Basılmamış kitabı bile sansürleyen zihniyet burada da devreye girmiş, kendi kafalarından, 45 yıllık şerefli mazisi olan bir siyasi partiye gerekçesiz sansür uygulamaktadır. Asıl bu ahlaksızlığı yapan beyinlere, sakıncalı içeriğinden dolayı erişimi yasaklamak ve hatta mümkünse bu kirli beyinleri, ortalığı kirletmesin diye karantinaya almak gerekir.

AKP’nin ve BDP’nin sitelerine bütün okullardan erişim açık durumdayken MHP’nin sitesinin yasaklanmış olması, Milli Eğitim Bakanlığı’nda bu işin başında olan şahısların zihniyetini ve niyetini açıkça ortaya koymaktadır.

Bu yapılan hukuken suçtur ve yapanların yanına kalmayacağı bilinmelidir.

Milli Eğitim Bakanlığının amaç ve hedeflerini belirleyen kanunlardan, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu 4. maddesinde “ Eğitim kurumları dil, ırk, cinsiyet ve din ayırımı gözetilmeksizin herkese açıktır. Eğitimde hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.” şeklinde madde bulunurken AKP’nin ve BDP’nin sitelerine erişimi açık tutup, iktidar partisi ve yandaşlarına yaranmak için MHP’ye sansür uygulayan yetkililer ve görevliler hakkında idari ve hukuki takibat yapılmalıdır.

Eğer bu iş Milli Eğitim Bakanının emriyle yapılıyorsa durum daha vahim ve utanç vericidir.

Milli Eğitim Bakanlığı ve bu yetkiyi kullanan Bakan, siyasi bir kimlik taşır. Fakat siyaset denen olayı bu denli taraflı ve bu denli yandaş kullanmak Avrupa’nın en büyük bakanlığı konumundaki Milli Eğitim Bakanlığına yakışmamaktadır.
personelmeb.net

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri