MEB Önünde Öğretmen Eylemi

Bağımsız Eğitimciler Sendikası, Öğretmen ve Öğretmen Adaylarının Sorunlarına Dikkati Çekmek Amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Önünde Eylem Düzenledi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası, öğretmen ve öğretmen adaylarının sorunlarına dikkati çekmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem düzenledi.

''Büyük Eğitimci Mitingi'' adı verilen eyleme, sendika üyesi öğretmenler, öğretmen adayları katıldı. Eyleme, bazı Eğitim-İş üyeleri de destek verdi.

Eyleme katılanlar, üzerinde ''Biz size 29 harf öğrettik, ya siz'', ''One minute! Sayın Başbakan sözleşmeli öğretmen istemiyoruz'' ve ''Alma öğretmenin ahını, çıkar aheste aheste'' yazılı dövizler taşıdılar.

Sendika Genel Başkanı Gürkan Avcı, mitingte yaptığı konuşmada, hükümetin ve bakanlığın öğretmenlere şaşı baktığını iddia ederek, öğretmenlerin, tepkilerini yerel seçimlerde göstereceğini öne sürdü. Avcı, öğretmenlerin ''yoksulluğa, işsizliğe ve torpile muhtaç edildiğini'' savundu.

''AK Parti'ye ak tebeşirle'' cevap vereceklerini söyleyen Avcı, daha sonra takım elbise giydirilen ve kafasına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in maskesi takılan vitrin mankeninin üzerine tebeşirle çarpı işareti yaptı.


www.sondakika.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri