MEB Öğle Yemeği Ücretlerini Açıkladı

Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yürütülmekte olan öğrenci taşıma uygulaması kapsamında taşınan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine verilen öğle yemeği ücreti

Konu: Öğle Yemeği Ücreti

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyonları Kanunu,

  1. Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği,
  2. Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği, ç) 25/12/2015 tarihli ve 13364487 sayılı Müsteşarlık yazısı.

İlgi (c) Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yürütülmekte olan öğrenci taşıma uygulaması kapsamında taşınan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine verilen öğle yemeği ücretinin ilgi (a) Kanunun 9 uncu maddesinde yer alan "Pansiyonların bağlı bulundukları okulların öğretmenleri, memurları ve hizmetlileri ile gündüzlü öğrencileri, her gün için tabela gereğince kişi başına düşen günlük ücretin % 55' ini ödemek şartıyla pansiyon tabelasına dâhil olarak öğle yemeği yiyebilirler." hükmü doğrultusunda belirlendiği bilgilerinizdir.

Bakanlığımız Pansiyon Ücretlerini Gösterir M Cetvelinde 2016 Yılında ilköğretim kurumlan, genel/mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumları için yıllık pansiyon ücretleri belirtilmiştir. Buna göre ilgi (ç) yazı ekinde de belirtildiği üzere bir günlük yemek tabela ücreti ilköğretim ve genel/mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumları için 7,00 TL olarak belirlenmiştir.

İlgi (a) Kanunun 9 uncu maddesi ile (b) Yönetmeliğin 8 inci maddesi 2 nci fıkrası (a) ve (d) bentlerinde yer alan hükümler çerçevesinde; öğrenci taşıma uygulaması kapsamındaki öğrencilere verilecek öğle yemeği bedeli KDV dâhil 3,85 TL’dir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Bahattin GÖK 

Bakan a.

Genel Müdür V.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri