MEB Neden Sınav yapar?

Müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı, müdürlük, şube müdürlüğü sınavları neden yapılır?


Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin "Görevler Arası Geçişler" başlıklı 25. MADDESİNDE:

"c) İlçe millî eğitim müdürü, il millî eğitim müdür yardımcısı görevlerinden birinde veya bu görevlerde toplam en az üç yıl asaleten görev yapmış olanlar, il millî eğitim müdürlüğü veya daire başkanlığı (bağımlı) görevlerine,

ç) (A) tipi eğitim kurumlarında asaleten müdür olarak en az sekiz yıl görev yapanlar il millî eğitim müdürlüğü görevine,

d) Asaleten şube müdürü görevinde en az altı yıl görev yapmış olanlar, il millî eğitim müdürü veya daire başkanlığı (bağımlı) görevlerine,

atanabilirler."

Hükümleri yer almaktadır.

Mevcut mevzuata göre Milli Eğitim Bakanlığında "İl Milli Eğitim Müdürlüğüne" atama bu 3 durum dışında mümkün değildir. (Üstü ve dengi görevler hariç)

Yine Devlet Memurları Kanununun 175. maddesinde: " Kurum içinden veya diğer kurumlardan vekalet edenlere vekalet aylığı ödenebilmesi için, vekilin asilde aranan şartları taşıması zorunludur." Hükmü sabittir.

Hukuki dilde bu şu anlama gelir: "Zorunluluk durumunda görevin aksamaması için görevlendirme yapılabilir ama asaleten atanma şartı taşımayan kişi o iş için ehil olmadığından görevlendirilen kişiye vekalet aylığı ödenmez."

Köklü devlet geleneğimizden süzülen bu düzenlemeler zımnen mecburiyet olmadıkça geçici görevlendirme ve vekaleti uygun görmemektedir.

Peki bu durumda atanan "İl Milli Eğitim Müdürleri" arasında 1 saat bile asaleten idarecilik yapmayanları nasıl değerlendireceğiz?

Bu kişilerin mali ve özlük hakları ne olacak?

Geçici görevlendirmeyle çalışacak bu kişilerin görev sonunda bir şekilde "küstürülürlerse" yolluk istemeyecekleri garantisi var mıdır?

Asaleten atanma şartı taşıyan binlerce yetişmiş yönetici arasından bu görevlere layık kimse yok mudur?

Görevde yükselmede hiçbir ölçüt olmayacaksa bunca yönetmelik, kanun neden var?

Müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı, müdürlük, şube müdürlüğü sınavları neden yapılır?

Bu kadar insan kandırılmış ve bu kadar sınav boşa çıkarılmış olmuyor mu?

Ast-üst, hiyerarşi sihirli değneklerle bu kadar kolay yer değiştirirse kim kimin amiri, kim kimin memuru, kim kimin neyi kim nasıl bilecek?

Ya da "Bir teğmenin bir imzayla alay komutanı olması." görülmüş şey midir?

Veya kelli felli sendikalar ve dernekler suskun olduğuna göre her şey normal de biz mi abartıyoruz?

personelmeb.net

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri