MEB: İstediğim Zaman İlçe Müdürü Atarım

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE ATAMALAR İLE İLGİLİ CEVAP YAZISI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrolarına atama yapılacağı ile ilgili duyumlar üzerine Türk Eğitim Sen’in Bakanlığa yazdığı yazıya cevap verildi. Görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğine göre duyuruya gerek kalmadan, şartları tutanlar arasından atama yapılabileceği ile ilgili Bakanlığımızın yazısı ve Sendikanın yazısını birlikte sunuyoruz. Bakanlık daha öncede ilgili yönetmeliğe göre ilçe milli eğitim müdürlüklerine atama yapıyordu. Burada ki asıl mesele rotasyonun konuşulduğu bir dönemde, rotasyondan önce bu kadrolara atama yapılmasıdır.

İŞTE O YAZILAR………

TÜRK EĞİTİMSEN

Sayı :GMT.430.00/861 04/04/2012

Konu :İlçe Milli Eğitim Müdürleri

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA

Bakanlığınızca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine atama yapılacağına ilişin bir takım duyumlar Genel Merkezimize ulaşmaktadır. Yapılacak olan atamalarda münhal kadroların ilana çıkarılması, şartları taşıyan adayların başvurularının alınması ve başvuruda bulunanlar arasından kariyer ve liyakat ilkesi gözetilerek atama yapılması gerekmektedir. Ancak; Bakanlığınızca daha önceki zamanlarda duyuru yapılmaksızın, şartları taşımayan kişilerin görevlendirmeleri ve atamaları yapıldığı için eğitim çalışanları yine aynı durumun tekerrür etmesi endişesini taşımaktadırlar.

Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin Görevler Arası Geçiş başlıklı 25/b maddesinde “Asaleten şube müdürü görevinde en az iki yıl görev yapmış olanlar, ilçe millî eğitim müdürü veya il millî eğitim müdür yardımcısı görevlerine,” 25/e maddesinde “(A) tipi eğitim kurumlarında asaleten müdür olarak en az üç yıl veya (B) tipi eğitim kurumlarında asaleten müdür olarak en az beş yıl ya da (A) tipi ve (B) tipi eğitim kurumu müdürlüğünde toplam en az dört yıl asaleten görev yapanlar ilçe millî eğitim müdürlüğü, il millî eğitim müdür yardımcılığı görevlerine, atanabilir” denilmektedir. Anılan yönetmelik maddeleri uyarınca ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrolarına şartları taşımayanların, bakanlığınızın takdir yetkisine bağlı olarak atamaların yapılması durumunda sorumlu sendikacılık anlayışı gereği Türk Eğitim-Sen olarak konu yargıya taşınacaktır.

Bakanlığınız tarafından hazırlanan yönetmelik hükümlerine bağlı kalınarak, şartları taşıyan adaylara başvuru hakkının tanınması ve adaylar arasında da kariyer ve liyakat ilkesi gözetilerek atama yapılması konusunda titiz davranılarak hukuka uygun hareket edilmesi hususunda;

Gereğinin arz ederiz.

M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN İsmail KONCUK

Genel Mevzuat ve Toplu Genel Başkan

Görüşme Sekreteri

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri