MEB İle İlgili Kritik Gündem

Memurun zam pazarlığı devam ediyor. Masadaki kritik başlıklar arasında, 900 Bini aşkın eğitim çalışanını ilgilendiren talepler var.

MASADA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE İLGİLİ KRİTİK GÜNDEM

TALEPLERİN TOPLUMSAL MALİYETİNE ODAKLANILMALI

Memurun zam pazarlığı devam ediyor. Masadaki kritik başlıklar arasında,  900 Bini aşkın eğitim çalışanını ilgilendiren talepler var. Taraflar arasında hararetli tartışmaların yaşanmasına neden olan tekliflerle masaya gelen yetkili konfederasyon Memur-Sen, taleplerinin makul ve kabul edilebilir olduğunu söylüyor. Maliye bürokratları ise bütçe disiplini gerekçe göstererek Memur-Sen’in masaya taşıdığı tekliflerin bütçe dengelerini sarsacak nitelikte olduğunu ileri sürüyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise sendikanın bazı teklifini destekliyorlar.

EĞİTİM SORUNLARININ TOPLUMSAL MALİYETİNE ODAKLANILMALI

 Kamu İşveren Heyeti, bütçe disiplininden taviz vermezken, Kamu Görevlilerini temsil eden Memur-Sen, eğitim sorunlarının ekonomik maliyetine değil, toplumsal maliyetine odaklanılmasını istiyor.Toplu sözleşme görüşmelerinde Eğitim Öğretim ve Bilim Hizmet Kolunun komisyon toplantısında taleplerinin masaya yatırıldığını söyleyen Kamu Görevlileri Heyeti ve Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, toplumda yaşanan her olumsuzlukta, herkesin eğitim çalışanlarının gözüne baktığına dikkat çekerek, eğitim kurumları ve eğitim çalışanlarıyla ilgili taleplerin bu hassasiyetle ele alınmasını istiyor.

ŞİMDİ FEDAKÂRLIK SIRASI KAMU İŞVEREN HEYETİNDE

Kamu işveren heyetinin sıcak bakmadığı nöbet ücreti konusu, masanın en kritik konuları arasında. Eğitim kurumlarında gelecek yıl yaşanacak olası kaosa dikkat çeken Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın da nöbet ücreti ile ilgili taleplerinin dikkate alınmamasının telafisi imkânsız zararlara neden olabileceğini söyledi.Nöbet ücretinin, bütçeye getireceği yükün hesaplanarak olayın sosyal, pedagojik ve eğitim yönetimi boyutunun ihmal edilmesinin kabul edilemez olduğuna değinen Yalçın, geçen öğretim yılında bir tek çocuğun burnu kanamadan yılın sonunun getirmek için büyük bir fedakârlık yaptıklarını şimdi sıranın Kamu İşveren Heyetinde olduğunu söyledi.Yalçın, Nöbet ücreti ile ilgili sorunun gelecek yıl Milli Eğitim Bakanlığının önündeki en önemli problem olduğuna işaret ederek toplu sözleşme masasından nöbet ücreti verilmemesi durumunda geçen yıl yaptıkları fedakârlığın devam edemeyeceğini belirtti.

BAKANLIK SORUNUN MASADA ÇÖZÜLMESİNDEN YANA

Geçen yıl okullarda devam eden nöbet ücreti ile ilgili eylem nedeniyle zor durumda kalan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri de sorunun masada çözülmesinden yana.  Görüşmelerde, yetkili sendikanın eğitim çalışanlarının sorunlarıyla ilgili tekliflerini desteklediği görülen Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin de sorunlu alanlara ilişkin kaygılar taşıdıkları belirtiliyor. Komisyon toplantılarına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük,sendikanın nöbet ücreti ile ilgili talebini yerinde bulduklarını ve sorunun masada çözülmesini arzu ettiklerini söyledi.

ÖĞRETMEN AÇIĞINA, EK TAZMİNAT ÇÖZÜMÜ

Sınav gözetmeni ve salon başkanı ücretlerinde yaşanan adaletsizlik, mesai dışı zamanlarda görev yapan personelin fazla çalışma ücreti başta olmak üzere oldukça kabarık bir dosyayla masaya gelen Memur-Sen’in öğretmen açığı yaşanan bölgelerde sorunun çözümüne ilişkin teklifi de var.

Dezavantajlı bölgelerde öğretmen tutamamaktan yana şikâyetçi olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sorunu ile ilgili teklif geliştiren Memur-Sen, zorunlu çalışma süresinin uzatılarak çözülmesinin doğru olmadığını söylüyor. Masaya taşınan teklife göre, öğretmenlerin ek tazminatla mahrumiyet bölgelerinde görev yapmalarının özendirilmesiyle sorun çözülebilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri