MEB, Görevde Yükselme Yönetmeliğini Neden Çıkarmıyor?

MEB, Görevde Yükselme Yönetmeliğini Neden Çıkarmıyor?

Resmi Gazetede yayınlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik gereği MEB en geç altı ay içinde Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğini değiştirerek yayınlaması gerekirdi.
 
Ancak aradan beş ay geçmesine rağmen MEB, ilgili yönetmeliği henüz yayınlamamıştır. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavında başarılı olan binlerce eğitimcinin özlük hakkı göz göre göre ihlal edilmektedir.
 
Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri sınav bile kazanamamış kişileri şube müdürlüğü, il milli eğitim müdür yardımcılığı gibi önemli görevlere getirmektedir. Bu da eğitim teşkilatını iş yapılamaz konuma getirmiş, binlerce yetişmiş eğitimcinin yükselmelerinin önü kesildiğinden mağdur olmuşlardır.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI'nın Habertürk TV'de yaptığı aritmetik ortalama yapılacağı açıklaması ve Başbakanımızın hukuk devleti vurgusu MEB bürokratları tarafından görülmeli ve 1709 şube müdürü atamasının iptal edilmesi gerekmektedir. Sınavdan başarılı olan 3200 kadar eğitimcinin atanabileceği tahsis edilmiş boş şube müdürlüğü kadrosu mevcuttur. Bakanlığımız sınav kazanarak emek harcayan eğitimcilerin münhal arttırımı yoluyla atanmasını sağlamalıdır.
 
Meb, Şube Müdürlüğü kaosuna son vermeli, bir an evvel Görevde Yükselme Yönetmeliğini yayımlayarak yeniden atama sürecini başlatmalıdır.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri