MEB GEREKSİZ ATAMALARDAN KURTULDU

Başbakan ve Cumhurbaşkanı MEB deki Gereksiz Atamalardan Kurtuldu

Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Makamları MEB deki Gereksiz Atamalardan Kurtuldu

652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlık Müfettişleri Denetçi yapılarak 2451 sayılı Kanun kapsamı dışına çıkarılmıştır. Bu düzenlemeyle birlikte bundan sonra Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı makamları gereksiz bir çok müşterek kararname ile meşgul edilmeyeceklerdir. Müfettişler açısından prestij kaybı olarak görünse de yıllarca yapılan gereksiz süreçler sona ermiş bulunmaktadır.

 Bu alandaki ilk adım Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında atılmıştı. Bu Bakanlıkta da müfettişler denetçi kadrosuna atanarak müşterek kararname dışına çıkarılmıştı. Bu değişiklik için sadece unvanın değişmesi yeterli olmuştur.
652 sayılı KHK nın geçici 3 üncü maddesinde yapılan düzenlemede şu hükümlere yer verilmiştir. "Milli Eğitim Bakanlı (6) Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı Başmüfettiş, Müfettiş ve Müfettiş Yardımcısı kadrolarında bulunanlar, Rehberlik ve Denetim Başkanlığında ilgisine göre Millî Eğitim Başdenetçisi, Denetçisi ve Denetçi Yardımcısı kadrolarına başka bir işleme gerek kalmaksızın bulundukları kadro dereceleriyle atanmış sayılır. Bunların Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığında Başmüfettiş, Müfettiş ve Müfettiş Yardımcısı kadrolarında geçirdikleri süreler Rehberlik ve Denetim Başkanlığında Başdenetçi, Denetçi ve Denetçi Yardımcısı olarak geçmiş sayılır.
Bundan sonra resmi gazetede MEB Başdenetçi ve Denetçi atamalarını göremeyeceğiz. Dolayısıyla birçok atama Bakanlık bünyesinde sonuçlandırılarak gereksiz bürokratik süreçler sonlandırılmış olacaktır. Darısı 2451 sayılı Kanunda yer alan ve hiçbir şekilde müşterek kararname gerektirmeyecek unvanlara olur.

WWW.SGKREHBERI.COM.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri