MEB, Genel Müdürlüklerde son durum

MEB’de atama fırtınası haberimizde bakanlıkta yeni isimlerin atanacağını bakanın memnun olmadığı kimi yöneticilerin ise görevden alınacağını duyurmuştuk.

Bakanın 4+4+4 sisteminin sonuçlarını henüz görmediği için Temel öğretim ve Orta öğretim genel müdürleriyle ilgili bir değişiklik için acele etmeyeceği söyleniyor. Bugüne kadar başbakanlığın projesi olan 4+4+4’ün uygulanmasını bu genel müdürler Kasım ayına kadar başarıyla sağlarsa sorun yaşamayacakları aksi halde koltuklarını korumalarının zor olduğu söyleniyor.

Özellikle  ‘Çankaya’ya İmam-Hatip’i hangi Bürokrat Engelliyor’ şeklinde beyanat vererek gazetelerde manşete çıkan ve sitemizde ilk kez duyurduğumuz açıklamanın ardından  Ankara Memur-sen başkanı Mustafa KIR’ın Orta Öğretim genel müdürünü zor duruma düşürdüğü de kulislerde konuşulan iddialardan. Hatta EBS genel merkezinin Mustafa KIR’ı arayarak tansiyonu düşürdüğü ama M.KIR’ın ‘Bu davada hiç kimseyi dinlemem Çankaya’ya İHL ya açılacak ya açılacak’ dediği ve EBS genel merkezinin de bizzat devreye girerek bu işin halledileceğine dair teminat vermesi üzerine basına demeç vermekten vazgeçtiği belirtiliyor. Çankaya’ya İHL konusunda iki yıldır mücadele veren EBS Ankara 1 Nolu Şube ekibinin sorunu en sonunda başbakana ve Ak parti genel merkezine kadar taşıdığı ve engelleyen kim sorusuna da  ‘hesabını ahirete göre değil dünyaya göre yapan atadığınız o korkak bürokratlardır’ dedikleri belirtiliyor. 

Koltuğu garanti olan tek genel müdür İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet ÇOLAK. Kurumu tanıyan ve yavaş yavaş tayin ve atamalara müdahil olmaya başlayan H.ÇOLAK’ın ağırlığını artırmaya başladığı söyleniyor hatta yeni atanan bürokratlara hiç iyi gözle bakmayan eski bürokratların bile ‘Keşke altı ay önce gelseydi şimdi bakanlık daha farklı olurdu’ diyerek kuruma hızla adapte olan H. ÇOLAK’ı takdir ettikleri söyleniyor.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğüne ise bir çok ismin teklif edildiği ama bakana sunulan isimler arasından şimdilik bir tercihte bulunmadığı konuşuluyor. Genel Müdür Ömer BALIBEY’in kendisinin ayrılacağı iddialarının doğru olup olmadığını ilerleyen günlerde göreceğiz.

Bakanın önüne gelen yüzlerce CV’yi eleyerek hatırı sayılır kişilerden gelen yaklaşık 400 ismin önünde kaldığı belirtiliyor. Bu isimler için istenen grup başkanlığı ve genel müdürlüklerden birisi de Öğretmen Yetiştirmeye genel müdür olacak. Bu hatırı sayılır kişileri küstürmemek içinde bakanın merkez teşkilatında atamadığı isimleri il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine atayacağı hatta şimdiden elenmiş kimi isimlerin aranarak ilçe müdürlükleriyle ilgili tekliflerin yapıldığı söyleniyor.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal BİÇERLİ ise en rahat isimlerden. Bakanın Çalışma bakanlığında İş-Kur’un genel müdürlüğünden getirdiği M.K. BİÇERLİ’ye çok güvendiği biliniyor. Özellikle Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrât Vakfı Arasında İmzalanan Osmanlıca Kursları Protokolünden sonra hükümete muhalif basında aleyhinde çıkan haberlerin genel müdürü daha da güçlendirdiği başbakanın bile bu tipte çalışmaları çok takdir edip desteklediği biliniyor.

Bugüne kadar hakkında bir çok defa görevden alınacak diye haber çıkan YEGİTEK genel müdürü Mahmut TÜNCEL’le ilgili bakanın ne düşündüğü çok merak ediliyor. M.TÜNCEL’e EBS’in başbakan nezdinde destek çıktığı biliniyor hatta bir ara internet medyasında ayyuka çıkan Türk Telekomdan Mustafa KOÇ’un YEGİTEK’de genel müdür olacağı haberinin doğru olduğu ama başbakanlığa gönderilen kararnameye başbakanın ‘Bana ikisi arasındaki farkı anlatın’ deyince yapılan açıklamaları beğenmeyip yerinde kalsın dediği söyleniyor. Bakanın bu sefer Fatih projesinde kurulan ekibin projenin altından kalkamayacağı endişesiyle TÜBİTAK’a birçok işleri vermesine karşılık projenin gecikeceği ve farklı problemler ortaya çıkacağı da söylenmeye başlandı

Kulislerde konuşulduğuna göre bakanın Din eğitim genel müdürü Prof.Dr. İrfan AYCAN’ı alarak yerine Prof.Dr. Recep KAYMAKCAN’ı ataması bekleniyor. Uzun zamandır İstanbul’la bağlantılı bir ilahiyatçının Din eğitim genel müdürlüğüne atanması bekleniyordu zaten. Prof.Dr. Recep KAYMAKCAN Ensar vakfına bağlı DEM’in (Değerler Eğitim Merkezi) faaliyetlerini yürütüyor.

Sonuç olarak bakanın kendi döneminde atadığı isimlerde sıkıntı yok ama geçmiş bakanlardan kalan genel müdürleri zor günler bekliyor.

Yaklaşık bir hafta sonra atanacak grup başkanlıkları ve iki hafta sonra atanacak il ve ilçe milli eğitim müdürleriyle ilgili ilk haberleri sitemizde bulacaksınız. Özellikle görevden alınacak grup başkanlarının isimleri şimdiden bakanlık koridorlarında telaffuz edilmeye başlandı bile.

AJANSKAMU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri