MEB den Spor Dersi Talebi

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yunus Akgül, ''Yoğun ders programlarında hiçbir öğrencinin beden eğitimi dersini seçmeli olarak alacağına inanmıyorum'' derken MEB'den yeni spor dersi istendiğini açıkladı.

Akgül, beden eğitim derslerinin seçmeli hale getirilmesiyle ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile bu konuda görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, ''Bu konuyu MEB ile farklı boyutlarda görüşüyoruz. Spor dersi olarak ayrı bir dersin konulması yönünde toplantılarımız oldu. Yeni kararla beden eğitimi dersi, haftada 1 saat, o da seçmeli hale geldi. Yoğun ders programlarında hiçbir öğrencinin beden eğitimi dersini seçmeli olarak alacağına inanmıyorum'' diye konuştu.

Gerek Spor Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın, gerek de genel müdürlüğün bu konuyla ilgili olarak müsteşar yardımcıları ile sürekli temas halinde olduklarını vurgulayan Akgül, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Bizim isteğimiz, spor dersi adı altında yapılacak dersi, haftada 2 saati mecburi, 1 saati seçmeli olmak üzere toplam 3 saate çıkarmak. Ayrıca spor dersinin, iki ders arasında olmamak kaydıyla yapılmasını talep ediyoruz. Yeni bir sistemin oturtulması gerekiyor. Buradaki yetenekli çocuklarımız, hem kulüpler, hem de federasyonlar tarafından keşfedilecek ve elit sporcu olabilmeleri için üzerlerinde çalışılacak. Diğer öğrencilerimiz ise bu sayede sağlıklı bir yaşam sürebilmek için okullarında bile spor yapma imkanı bulacaklar. Ayrıca okullarımızda görev alan birçok öğretmen sporcumuz var. Bunların birçoğu sporcu kimlikleri olan insanlar, birçoğu da aktif spor hayatlarını sürdüren ve milli takımlarda yer alan öğretmenler. Bu kararla öğretmenler de işlevsiz hale getiriliyor.

haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri