MEB DE ÜCRET TERAZİSİ BU DEFA DOĞRU TARTMALI

MEB DE ÜCRET TERAZİSİ BU DEFA DOĞRU TARTMALI

14 Eylül 2011 günlü resmi gazete de yayınlanan MEB teşkilat yasası birçok yeniliklerin yanında fırsatları da ortaya çıkardı. Özellikle taşra teşkilatlarında çalışan İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube müdürleri 2006 yılından beri maiyetinde çalışan öğretmen ve okul müdürlerinden daha düşük ücret almaya başlamışlardı. Bu durumu birçok yönetici arkadaşlarımız dillendirirken bazıları da yutkunarak yetindiler. İlçe Müdürünün, şube müdürünün ne maaş aldığını bilmeden buralara atanan arkadaşlarımız bir iki ay sonra gerçeklerle yüzleştiler.

Bu konuyu bakanlık merkez teşkilatında müsteşarımıza kadar hemen her kademedeki muhataplarına durumu arz ettik. Bakanlıktaki büyüklerimiz haklılığımızı ifade etmelerine karşın çözümün maliye bakanlığında olduğunu hep ifade ettiler. TBMM de Milli Eğitim komisyonu başkan ve üyelerimize tek tek defalarca konuyu ilettik. Demek ki nasip bu yıla imiş, inşallah bu ay içerisinde onur ve haysiyetimizi koruyan bir ücret hiyerarşisi ile problem çözülecek.

Öncelikle derse girmediğimiz halde ek ders ücreti alma çelişkisinden bizleri kurtaran Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Yıllardır hep bunu savunmuştuk, ek ders, derse girene verilmelidir. Hatta okul müdürlerinin de ek dersi kaldırılmalıdır. Okul müdürlerine de makul bir maaş hiyerarşisi getirilmelidir. Şuanda bir teknik öğretmen birçok okul müdüründen daha yüksek ücret alıyor. Okul müdürlerinin aldığı ek ders ücretleri de aynı değil. Hepside aynı yönetim işi yapıyor ama faklı ücretler alıyorlar. Okul müdürü ile öğretmen arasında da ücret hiyerarşisi bulunmalıdır.

Konuya somut rakamlarla bakacak olursak,mevcut durum şudur.

¼ derecede,25 yıl kıdemli, eşi çalışmayan, 2çocuklu öğretmen –yönetici ücret durumu

Unvan                                          maaş                              ekders                               toplam

İlçe milli eğitim müdürü:          1825                              ----------                              1825

Şube müdürü                    :        1825                             -------------------                   1825

Pans.okul müd. HEM müd:   2013                       858                                               2878

Meslek lis.müd              :             2099                            1029                                   3128

Şef                                     :               1352                         ---------                               1352

Taşkilat yasasındaki değişikliğin 42 maddesi 3. Fıkrasında”Kadro karşılığısözleşmeli olarak istihdam edilenler ile öğretmen kadrolarında bulunanlar (örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğretmen unvanlıkadrolardaki yöneticiler dâhil) hariçolmak üzere, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatıkadrolarında fiilen çalışan personele en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 200’ünügeçmemek üzere her ay ek ödeme yapılabilir. Bakanlık merkez teşkilatıile il ve ilçe millîeğitim müdürlüklerinde görevlendirilen ve ek ders ücreti almayan öğretmenler de bu ek ödemeden yararlanır. Ek ödemenin oranıile usûl ve esasları; görev yapılan birim ve işhacmi, görevin önem ve güçlüğü, görev yerinin özelliği, çalışma süresi, personelin sınıfı, kadro veya görev unvanı, derecesi, atanma usûlüile emsali veya benzeri görev ve unvanlarda bulunan personele malîhaklar kapsamında yapılan her türlüödemeler dâhil almakta  olduklarıtoplam  ödeme  tutarlarıgibi kriterler birlikte veya ayrıayrıdikkate alınarak, Maliye Bakanlığının uygun görüşüüzerine Bakan tarafından belirlenir”hükmügtirilmiştir.

Burada oranlar çok dikkatli belirlenmelidir. Yoksa tüm umutlarımız suya düşecektir.% 200 lük bir oran bile şube müdürlerini, milli eğitim müdürlerini meslek lisesi müdürlerinin seviyesine çıkarmaya yetmeyecektir.

Umutla bekliyoruz,saygılarımla.

 

Rafet FENER

Eğitim Yöneticisi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri