MEB Bu Önemli Hizmet Açığını Kapatmalı

Anne babaların “çocuk yetiştirme” konusunda çok sıkıntı çektiklerini ve kendilerine yol gösterecek bir yer/kimse arayışı içinde olduklarını görüyorum. Durum o kadar ciddi ki bu amaçla açılmış internet siteleri ve sosyal medya hesaplarını milyonlarca...

Anne babaların “çocuk yetiştirme”  konusunda çok sıkıntı çektiklerini ve  kendilerine yol gösterecek bir yer/kimse arayışı içinde olduklarını görüyorum.  Durum o kadar ciddi ki bu amaçla açılmış internet siteleri ve sosyal medya hesaplarını milyonlarca ebeveyn  takip ediyor. Sosyal medya üzerinden bazı ebeveynlerin sorularına başka ebeveynler doğru-yanlış demeden cevaplar yazıyorlar. Paylaşımlar uzman denetiminden geçmediği için yanlış yönlendirmeler yapılıyor. Ne yazık ki velilerin gidecekleri başka bir kapı, kendilerine profesyonel anlamda yol gösterecek başka bir yer yok. Onlar da çaresizlik içinde bu sitelerden sorularına cevap arıyorlar.

Bir yandan velilerin bu çırpınışları diğer yandan uzman olmayan kişilerin bu alandaki boşluğu  kullanmaları bir eğitimci ve devlet görevlisi olarak beni çok rahatsız ediyor. Çocuk yetiştirmek ,ne idiği belirsiz birilerinin çalakalem yazdıkları yönlendirmelere göre yapılacak kadar basit bir mesele değil.  Sonuçta çocukların sağlığı ve geleceği söz konusu.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ!

Doğan CEYLAN
Maarif Müfettişi/Yönetim Bilimi Uzmanı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri