MEB Boş Kontenjanları İlan Etmiyor

AÇIK KONTENJANLARIN TAMAMI İLAN EDİLMELİDİR

MEB Öğretmenlerin 2013 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru yayınlamış ve bu duyuruya göre başvuru işlemleri başlamıştır. Başvuruların başlamasıyla birlikte illerde alanlara göre boş kontenjanlar açıklanmıştır. Ancak açıklanan kontenjanlar incelendiğinde o ildeki boş kontenjanların tamamının açıklanmadığı görülmektedir.

Özellikle zorunlu hizmet bölgelerinde 8 yıldır 10 yıldır görev yapan ve iller arası yer değişikliği için bekleyen öğretmenlerimiz açıklanan bu kontenjanlarla tam bir hayal kırıklığına uğramışlar, iller arasında yer değiştirme ve memleketlerine gitme istekleri bir başka bahara ertelenmiş gibi görünmekte, Sendikamıza üyelerimizden konuya ilişkin çok sayıda şikâyet gelmektedir.

Yaşanması muhtemel bu mağduriyetlerin önüne geçilmesi için Türk Eğitim-Sen olarak MEB tarafından yapılan bu yanlışlığın bir an önce giderilmesi ve münhal normların tamamının tercihlere açılması hususunda Milli Eğitim Bakanlığına yazılı talepte bulunduk.

 

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

(İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü)

 

 

Bakanlığınızca Öğretmenlerin 2013 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru yayınlanmış ve bu duyuruya göre başvuru işlemleri başlamıştır.

Başvuruların başlamasıyla birlikte illerde alanlara göre boş kontenjanlar açıklanmıştır. Açıklanan kontenjanlar incelendiğinde o ildeki boş kontenjanların tamamının açıklanmadığı görülmektedir.

Özellikle zorunlu hizmet bölgelerinde 8 yıldır 10 yıldır görev yapan ve iller arası yer değişikliği için bekleyen öğretmenlerimiz açıklanan bu kontenjanlarla tam bir hayal kırıklığına uğramışlar, iller arasında yer değiştirme ve memleketlerine gitme istekleri bir başka bahara ertelenmiş gibi görünmektedir.

Yaşanan bu mağduriyetlerin giderilmesi için başta sınıf öğretmenliği alanı olmak üzere tüm alanlardaki boş kontenjanların iller bazında tamamının ilan edilmesi bir gerekliliktir. Milli Eğitim Bakanlığının pek çok ilde ve pek çok alanda ücretli öğretmen çalıştırdığının bilinmesine rağmen, o illerde ve o alanlarda bu boş kontenjanları göstermemesi kabul edilemez bir durumdur. Zorunlu hizmet bölgelerinde yıllardır görev yapan öğretmenlerin bu şekilde yer değiştirme imkanlarını kısıtlayarak, tayin haklarını ellerinden almak Milli Eğitim Bakanlığına yakışan bir tutum değildir.

Bakanlığınızca acilen tüm illerdeki başta sınıf öğretmenliği olmak üzere tüm alanlardaki boş kontenjanların tamamının ilan edilmesini ve yaşanan ve yaşanacak mağduriyetlerin bu şekilde önlenmesi hususunda;

 Gereğini arz ederiz.                

 

                                                  M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN              Musa AKKAŞ

                                               Genel Mevzuat ve Toplu             Genel Sekreter

                                               Sözleşme Sekreteri

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri