MEB, Açık Öğretimleri dağıtıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nda geçen yıl başlayan değişim bütün hızıyla devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nda geçen yıl başlayan değişim bütün hızıyla devam ediyor.  Şimdi de Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Hayat Boyu Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan öğretmenler dağıtılıyor. Özellikle Açık Lise, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık İlköğretim Okulu bünyesinde çalışan 1000’e yakın öğretmen okullara ve başka birimlere kaydırılacak. Geçen hafta görevlendirme öğretmenlerin okullarına döndürülmesiyle başlayan gelişmeler, şimdi de sayısı 600 civarında olan kadrolu öğretmenlerle devam ediyor.

Bu öğretmenlerin bir kısmının bakanlığın diğer birimlerine bir kısmının da illere ve okullara dağıtılması ile ilgili çalışmalar başladı. Dağıtılacak olan bu öğretmenlerin yerine kimlerin geleceği bu öğretmenlerin ise nerelere dağıtılacağı konusunda büyük çatışmaların yaşandığı da bakanlıktan sızan bilgiler arasında. Ancak öğretmenlerin dağıtımı konusunda Bakan’ın kesin emir verdiği biliniyor.

Kısacası bakanlıkta üst düzeylerde başlayan değişim şimdi de alt düzeylerle devam ediyor. Yakında neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

 

Türkiye Eğitim/Özel Haber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri