MEB 2. Dönem Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi 2. Dönem Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Yönergesi yayınlandı.Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2.Dönem Öğretmen Başvuruları Ne Zaman? TAKVİYE KURSLARI EBA E-KURS EBA e-kurs Öğrenci ve Öğretmen giriş 2.Dönem Takviye kursları başvuruları Ne Zaman Yapılacak? MEB DYK HABERLERİ e-kurs giriş MEB 2.dönem kurs başvuruları eba'dan yapılacak - MEB DYK HABERLERİ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlene ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları 2.dönem başvuruları başlıyor.Öğrenci ve Öğretmen başvuruları eba üzerinden yapılacak
DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI TAKVİMİ
İl/ilçe komisyonunun oluşturulması
Kurs merkezlerinin başvurularının alınması
Kurs merkezi başvurularının onaylanması
Öğretmen başvurularının alınması
Öğrenci başvurularının alınması
Öğretmen görevlendirmelerinin yapılması
Kurs sınıf/şubelerinin oluşturulması
Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında kursların açılış/kapanış, onay, öğretmen-öğrenci kayıt, ders programları, kazanım testleri vb. iş ve işlemler, e- kurs modülü üzerinden yapılır.
Destekleme ve Yetiştirme Kurslarındaki ücret, ek ders gibi mali iş ve işlemler ilgili mevzuat hükümlerine göre kurs merkezlerince ve ilgili eğitim kurumlarınca yürütülür.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları özel öğretim kurumları veya herhangi bir yayınevi ile işbirliği içinde açılamaz.
Açılacak Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında öğrenci/kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilmez.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları, örgün eğitim müfredatı kapsamında Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmî internet sayfasında yayımlanacak olan kurs programı çerçevesinde yürütülmesi esastır. Programı yayımlanmayan dersler için o derse giren öğretmen tarafından ders programı oluşturulur. Kurs programları en geç kursların açıldığı ilk haftanın son işgününe kadar kurs merkezi müdürüne onaylatılır.
Yaz dönemi kursları, kurs merkezlerince ders yılının dışında kalan sürede yapılacak şekilde planlanır ve il/ilçe komisyonunun onayı ile yürürlüğe girer.
Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım kavrama testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmî internet sayfasında yayımlanacaktır.
Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar;
8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar;
Ortaöğretim kurumlarının 12. sınıftaki öğrenciler ve mezun durumdaki kursiyerler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilirler.
Kurslarda her bir öğrenci/kursiyer için, hafta içi günde en fazla 2 farklı dersten toplam 4 saate kadar, hafta sonları ise bir günde en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir.