Matematiğin altın çocukları

Samanyolu Eğitim Kurumları'nın bu sene 5.sini düzenlediği İlköğretim Ulusal Matematik Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler belli oldu. Türkiye'nin 63 ilinden 320 okulun girdiği yarışmaya 928 öğrenci katıldı. Matematik yarışmasında 10'u altın olmak üzer

Leyla Gencer Sahnesi'nde gerçekleştirilen yarışmanın açlış konuşmasını yapan Özel Samanyolu Lisesi Müdürü Yücel Bozkurt, kurumlarının şimdiye kadar ulusal olimpiyatlarda 298, uluslararası yarışmalarda ise 111 altın madalya kazandığını hatırlattı. Bozkurt, "Okullarımızın elde ettiği birincilikler, Samanyolu Eğitim Kurumları'nın Türkiye'nin en başarılı okulu olduğunu ortaya çıkarmaktadır." dedi. Matematiğin insan hayatındaki önemine işaret eden İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür de Samanyolu'nun düzenlediği yarışmanın matematiğe olan ilgiyi artırdığını söyledi. Hasgür ilginç bir ayrıntıya dikkat çekerek, "Ben suç istatistiklerini de araştırdım. Suç işleyenler arasında matematikçi yok. Matematikçiler sorun olmaz, sorunlara çözüm bulur." şeklinde konuştu. Yarışmada İzmir Özel Yamanlar Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'ndan Berfin Şimşek birinciliği, Konya Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu'ndan Senanur Arbağ ikinciliği, İstanbul Altunizade Anafen İlköğretim Okulu'ndan Onur Fişek de üçüncülüğü kazandı. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Samanyolu öğrencilerinin oluşturduğu koronun sevilen eserleri seslendirdiği ödül töreninde Ankara Sanat Evi'nin kukla gösterisi de izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

Genç bilişimciler umut saçtı

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Fatih Koleji ve Gold Bilgisayar işbirliğiyle düzenlenen 5. e-Dream Bilişim Yarışması'nın birincileri belli oldu. Kolejin Beykent Kampüsü'nde gerçekleştirilen ödül töreninde animasyon, web tasarım, afiş ve programlama dallarında başarılı olanlara madalyaları verildi.

İlköğretim öğrencileri arasında yarışmaya Ağrı'dan katılan Ayşegül Baki, 'Savaş Varken Barışın Resmini Çizemiyorum' adlı çalışmasıyla 'afiş tasarımı' dalında altın madalya kazandı. İzmir'den Alperen Balık, 'Sağlıklı Beslenme' projesiyle 'web tasarımı'nda başarı gösterdi. İstanbul'dan M. Ali Ateş de 'Hayallerimizi Yıkmayın' ismini verdiği eseriyle animasyonun en başarılı ismi oldu. Lise kategorisinde ise Adnan Dikmen, Çanakkale Savaşı'nı anlatan web tasarımıyla altın madalyaya layık görüldü. Animasyonda Edanur Tekcan ve 'Dünya Barışı' adlı afiş tasarımıyla Mustafa Tarım birinciliğe yükselmeyi başardı. Programlamada Eşref Küçüktorun kendi dalında madalya taşımanın gururunu yaşadı.
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=834245&title=matematigin-altin-cocuklari

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri