Master, Doktora Yapan Öğretmenler

"Akademik olarak kendisini geliştirmek isteyen öğretmenlerimizin mücadelesini, çok yazdık. Yazmaya da devam edeceğiiz. Çünkü eğer onları biz eğitimciler ve kendi bakanlığı anlamazsa, hiç kimse anlamaz."

Daha fazla öğrenim görmek isteyen insanın önünü açmaktan daha doğal ne olabilir ki?
Bunu başkaları yapsa kızarız ama eğer MEB bu konuda katı tavır içerisinde ise, çuvaldızını önce kendisine batırması gerekir.

Eminiz ki bu konuda bir yanlış anlama var.
Yoksa kendisi de akademisyen olan bir bakan zamanında böylesi katı tutum mümkün değil.
Sayın Bakanın pek çok konuya olduğu gibi bu konuya da, eğitim öğretimi aksatmadan,  eğitim aşkıyla dolu öğretmenlerimizin de heyecanını köreltmeden bir çözüm getireceğine canı gönülden inanıyoruz.
Aşağıdaki mailler artık gelmemeli:
 
Sayın Güçlü,
Eğitime ve öğretmene verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.
Öğrenim özrü mağduru olan öğretmenlerin sıkıntılarını dile getirmenizi rica ediyorum. Üniversitedeki derslerine katılmak için maaş karşılığı çalışan öğretmenler bir de başka bir şehre bir ya da birkaç gün gitmek zorunda kalıyorlar.

Bunun maddi külfeti oldukça ağır. Bu konuda bakanlığın kendini geliştiren, akademik çalışma yapan öğretmenleri desteklemediği aşikar, bir de tayinlerini yapmayarak onları bu süreçte yalnız bırakıyor. Ayrıca tezsiz yüksek lisans belki tayin için kullanılıyor olabilir; ama tezli yüksek lisans, doktora programları ciddi emek gerektiren eğitim süreçleri. Zannetmiyorum ki hiçbir öğretmen bu sürece katlansın.

Ben doktora yapan bir öğretmenim.
Maalesef küçük şehirlerde akademik çalışma yapmak oldukça zor!
Benim yaşadığım süreci birçok öğretmen yaşıyor. Ben kendi sorunlarımla bunu somutlaştırmak istiyorum:
Doktora yaptığım şehre yakın olmama rağmen araç sıkıntısı, yeterli kütüphane hizmetinin olmayışı bu süreci oldukça zorlaştırıyor.
İnternetten istediğim kitaplar geldiğinde çoktan o ders geçmiş oluyor. Kaynak sıkıntısı yaşamam yorgunluğumu ve stresimi artırıyor. Sabah 7.30'da başladığım derslerime hazırlık süreci için doktora yaptığım şehirde kalamıyorum.
İki arada ne öğretmen ne akademisyen olabiliyorum, yolcu olmaktan başka.
Öğretmenlik yüksek enerji ve sabır gerektiren bir meslek! Bu kadar yorgun bir öğretmen, ne kadar faydalı olabilir! Sayımızın az olması sesimizin duyulmamasına sebep oluyor. Bu konuda desteğinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ediyorum. 

aguclu@abbasguclu.com.tr

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri