Mali Hakları YÖK Başkanı ile Görüştük

Öğretim Elemanlarının Mali Haklarını YÖK Başkanı ile Görüştük

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, öğretim elemanlarının mali sıkıntıları ve özlük haklarına ilişkin hazırlanan raporu Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’ya iletti.

Toplantıda Toplu Sözleşme Masasında öğretim elemanlarının mağduriyetlerinin giderilmesiyle ilgili kapsamlı ve koordineli bir çalışma yapılması gerektiği noktasında uzlaşıldığını belirten Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, toplu sözleşme sonrası sendika olarak çalıştay yaptık. Sorunların tespiti ve çözüm önerileri konusunda ortaya çıkan donelerin birlikte ele alınması ve çözüm için somut adım atılması gerekiyor dedi. Gündoğdu, YÖK ve Eğitim-Bir-Sen’in ortak çalışma yapmasının sorunların çözümünde kalıcı sonuçların alınması bakımından önemli olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen’in çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, birlikte çalışma yapmaktan ve eğitim hizmet kolunda yetkili olan sendikanın kurumsal paydaşlığından mutlu olacaklarını belirterek; sorunların çözümünde birlikte enerji harcamanın sonuca daha kolay ulaştıracağı kanaatinize katılıyorum. Sorunları değil, geleceği konuşan üniversiteler bizim amacımızdır. Sorunların konuşulmaması çözülmesiyle mümkün olacaktır. YÖK olarak üniversite çalışanlarının memnuniyeti bizimde öncelikli meselemizdir dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri