Malatya'da şap karantinası

Malatya Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle, Doğanşehir ilçesi, merkeze bağlı Battalgazi Mahallesi ile Polat ve Dilek beldelerinin karantina altına alındığını bildirdi.

Aygül, gazetecilere yaptığı açıklamada, şap hastalığına karşı aşılama çalışmalarının il merkezinde, ilçe ve köylerinde devam ettiğini belirtti.
15 Şubat'ta başlattıkları aşı kampanyası kapsamında 45 bin büyükbaş hayvanı aşıladıklarını ifade eden Aygül, şunları kaydetti:

''Şap hastalığı nedeniyle Doğanşehir ilçesi, Battalgazi Mahallesi ile Dilek ve Polat beldesi karantina altında. 15 Şubat'ta başlattığımız aşı kampanyası kapsamında 45 bin hayvanı aşıladık. Hedefimiz il genelindeki tüm hayvanları aşılamak. Şu anda programımızda 82 bin civarında aşılama var. Aşılarımız bittikçe, Bakanlığımız gönderiyor. Bu konuda şap hastalığının görüldüğü yerlerdeki çiftçilerimizin müdürlüğümüze başvurarak, bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Nisan sonuna kadar il genelindeki tüm hayvanları aşılamış olacağız.''

cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri