‘Makama saygının gereği’

Cumhurbaşkanı Gül'ün davetine Jaguar marka otomobiliyle gelerek dikkati çeken Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alper Yasin Altınel, “Cumhurbaşkanı'na gidiyorum. Ne ile gideyim? Makama saygının gereği” dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ankara'daki üniversitelerin öğrenci konseyleri başkanlarını davet ettiği Köşk'teki yemeğe Jaguar marka otomobiliyle geldiği için eleştirilen Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi 4. sınıf öğrencisi Alper Yasin Altınel, Milliyet'in sorularını yanıtladı.
Kendisini Köşk'e özel şoförünün değil bir arkadaşının bıraktığını belirten Altınel, “Jaguar marka arabam, 4 yıllık arabam. Ne ile gideyim? Çankaya Köşkü'ne çıkıyorum. Makama saygının gereği” dedi. Altınel, pahalı takım elbise giydiği eleştirilerini de, “Protokol bunu gerektiriyor” dedi.
Anne ve babasının doktor olduğunu, Kütahya Tavşanlı'da yaşadığını belirten Altınel, kendisinin de 1 yıl yurtta kaldığını, daha sonra kız kardeşiyle birlikte eve çıktığını anlattı. Yurtta kaldığı için yurtlara ilişkin sorunları da bildiğini belirten Altınel, “Bu sorunları ben kendi rektörümle çözebiliyorum. Onun için Cumhurbaşkanı'na iletmedim” dedi.
Altınel, okula gelmek için her gün 10 kilometre mesafeyi Jaguar marka aracıyla katettiğini belirterek, “4 yıldır altımdaki araba bu. Her yere bunu kullanıyorum” diye konuştu.

'Ulaşım sıkıntısı yok'
Altınel, pahalı arabası bulunduğu için öğrencilerin başta ulaşım olmak üzere kritik sorunlarını Köşk'teki davette dile getiremeyeceği yönündeki yorumları da yanıtlayan Altınel, “Kendi üniversitelerimin sorunlarını dile getirdim. Ulaşım sorunundan elbette bahsedildi, ancak Bilkent'te ulaşım sıkıntısı olmadığı için ben bu sorundan bahsetmedim” dedi.



'Protestocu kesimle konuşmak istiyorum'
Sokaklarda protesto edilen her şeyin Çankaya Sofrası'nda dile geldiğini anlatan Altınel, “Protesto olmazsa sorun vardır. Yürüyüşler engellenmemeli. Cop atarak, su sıkarak sorunlar çözülmez. Ben de o arkadaşlarımla gerekirse yürürüm. Onları marjinal bulmuyorum. 'Anadilde eğitim' dışındaki bütün talepleri bence makul taleplerdir” diye konuştu.
Bilkent Üniversitesi'ndeki değişik öğrenci gruplarıyla bir araya geldiğini anlatan Altınel, protestoları gerçekleştiren kesimlerle oturup konuşmayı istediğini ve önümüzdeki günlerde bunu yapacağını söyledi. Altınel, Cumhurbaşkanı Gül'e ilginç bir öneride de bulunduğunu belirterek, 18-25 yaş arası gençlerden oluşan ve TBMM ile birlikte çalışan “Öğrenci Senatosu” kurulmasını önerdiklerini, böylelikle gençlerin siyasete dair taleplerini daha kolay dillendirebileceklerini anlattı.


milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri