Makam odasının kapılarını söktürdü

Kepez'in CHP'li yeni başkanı: "Ben görevde olduğum sürece kapı açık olacak"

Kepez beldesinde seçimleri kazanan CHP adayı Ömer Faruk Mutan, devir teslim için geldiği belediyede ilk icraat olarak makam odasının kapılarını söktürdü.

Kepez'de 1999 seçimlerinde DSP'den belediye başkanı seçilen Ömer Faruk Mutan, 2004 seçimlerinde Yeni Türkiye Partisi'nden aday oldu, ancak seçilemeyerek koltuğu AK Parti adayı İsmail Yaşar Oğuz'a kaptırdı.
Bu seçimlerde ise CHP'den aday olan Ömer Faruk Mutan, yeniden Kepez Belediye Başkanı seçildi.

Öğle saatlerinde adliyeye giderek mazbatasını alan Mutan, daha sonra makamına oturmak üzere kalabalık bir partili grubuyla Kepez Belediye binasına gitti. Devir teslim töreninde konuşan eski Başkan İsmail Yaşar Oğuz, "Sandıktan çıkan oya saygımız var. Halkımız kararıyla 5 yıl önce Mutan'dan almış olduğumuz mührü yine kendisine veriyoruz. Kendisine başarılar diliyorum." dedi.

Mutan ise İsmail Yaşar Oğuz'u, beldeye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek uğurladı.

Mutan, daha makam koltuğuna oturmadan seçimler sırasında bulunduğu vaatlerden ilkini gerçekleştirdi.

Başkan Ömer Faruk Mutan, "İşte kapı, iste sapı. Hadi bakalım budamacılar iş başına" dedikten sonra partililer hep birlikte makam odasının çift kanat kapısını sökerek belediye binası girişinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlk icraatıyla ilgili bir değerlendirme yapan Mutan, "Biz göreve başladığımız ilk gün, ilk dakika ilk icraatımızı kapıları sökerek gerçekleştirmiş olduk. Makam odasının kapıları ben görevde olduğum süre içinde bir daha takılmayacak." dedi.

habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri