Makam başımı döndürdü

"Kısa zamanda yükselmenin cezasını çektim. 3 yıldır, oğlumun evinde 960 TL emekli maaşıyla geçiniyorum" oluyor

'HATALARIMIN KURBANIYIM'
Herkesin kendisini zengin, gayrimenkulleri olan biri gibi gördüğünü söyleyen Göknel, bugünkü yaşamıyla ilgili şunları anlatıyor: "Ancak ben 960 TL emekli maaşım ile bir arkadaşımın yanında yaptığım danışmanlık ücretiyle hayatımı sürdürüyorum. Son üç yıldır büyük oğlum İlhan'ın Levent'te bulunan müstakil evinin üst katında, tek başıma yaşıyorum. Hayata sürekli pozitif bakıyorum ve gülümsüyorum. Saate hiç bakmam, günü yaşarım." İSKİ'de başarılı projelere imza attığını iddia eden Göknel, "İsteyenle istediği yerde tartışmaya hazırım. Ben sadece kısa sürede yükselmenin cezasını çektim. Makam başımı döndürdü. Kişisel hatalarımın kurbanı oldum. Skandalın patlamasının nedeni de benim" diyor. Dönemin İstanbul Belediye Başkanı Nurettin Sözen ile o günden beri bir araya gelmediğini, Sözen'in kendisiyle görüşmek istemediğini de dile getiriyor. Dördüncü eşi Müjgan Hanım'ın kendisini televizyondan görüp beğendiğini ve cezaevindeyken kendisine mektup yazmaya başladığını anlatan Ergun Göknel, kadınların kendisinden neden etkilendiği konusundaki teorisini de şöyle özetliyor:

KADINLARI NASIL ETKİLİYOR?
"Bu mektuplaşma belli bir süre sonra tanışmaya dönüştü. Kendisiyle cezaevinde görüştük ve evlendik. Ancak mahkûm arkadaşlar bana bu evlilikten dolayı, 'çapkın' adını takmışlardı. Bazıları yanıma gelip, püf noktaları anlatmamı istiyorlardı. Ancak ben özel bir çaba sarf etmiyordum. Hayata hep gülümseyen bir yapım olduğu için, etkilenmiş olabilirler."

YASAK AŞKLA PATLAYAN YOLSUZLUK
Skandal, 1993'te İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel'in eşi Nurdan Erbuğ'dan boşanıp, kendinden 26 yaş küçük sekreteri Feray Karvar (üstte) ile evlenmesiyle patlak vermişti. Göknel, boşanma davası sonucu Erbuğ'a yüklü miktarda tazminat ödedi. Nurdan Erbuğ, savcılığa başvurarak eşinin mal varlığının araştırılmasını talep etti. Araştırma sonucunda Göknel'in paravan şirketlerle İSKİ'den ihaleler aldığı ortaya çıktı. Göknel suçlu bulundu ve 5 yıl hapis yattı.

'ARTIK EVLİLİK YOK'
Eski İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel'in ikinci eşi Nurdan Erbuğ, bir başka kadının kendisine tercih edilmesini içine sindiremeyince, yakın tarihe damgasını vuran skandalın fitili de ateşlenmiş oldu. Türkiye'yi sallayan 'İSKİ yolsuzluğu', önce SHP ve sonrasında CHP'nin İstanbul'dan silinmesinin nedeni olarak gösterildi. 1995'ten bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazanamayan sosyal demokratlar, bir anlamda bu yasak aşk ilişkisinin kurbanı olmuştu. Ergun Göknel, 'Rüşvet, yolsuzluk ve mal beyanında bulunmamaktan' 1993'te tutuklandı. Toplam 12.5 yıla mahkûm oldu ve 5 yıl hapis yattı. Skandalın baş kahramanı, o günleri SABAH'a anlattı. Göknel, cezaevindeyken uğruna hapislere girdiği 26 yaşındaki Feray Hanım'dan boşandı ve yapayalnız kaldı. Ama yalnızlığı uzun sürmedi. 1999'da kendi deyimiyle Müjgan Hanım'la 'son' evliliğini yapan Göknel 8.5 yıl sonra yine kendi deyimiyle 'son' kez boşandı. "Bir türlü iflah olmadınız" diyorum. Gülerek, "Artık evlilik yok, ancak arkadaşlık olabilir" yanıtını veriyor. Kendisine, şair Attila İlhan'ın "Ne kadınlar sevdim zaten yoktular" dizelerini hatırlatınca da sadece gülümsüyor. 74 yaşına dört evlilik sığdıran Ergun Göknel, ilk evliliğini 21 yaşında ve iki oğlunun annesi İnci Hanım'la yapmış. Göknel, "İnci, Nurdan, Feray ve son olarak Müjgan'la evlendim. İnci ile 12, Nurdan ile 21, Feray ile 3.5, Müjgan ile 8.5 yıl evli kaldık. Nurdan ile olan evlilik 21 yıl değil en fazla 3 yıl sürmeliydi" diye konuşuyor.

 

 

"CHP'ye İstanbul'u kaybettiren, İSKİ değil statükodur"
CHP'nin Nurettin Sözen'den sonra İstanbul'da Büyükşehir'i kazanamamasının nedenini, "Kafaların yenilenmemesi ve statükodan kurtulunmaması" olarak değerlendiren Ergun Göknel, son yerel seçimlerde CHP'nin mevcut Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1989 seçimlerinden sonra bir devrim yaparak oy sayısını bir milyon artırdığını belirtiyor. Göknel, "Partinin artık kalıplarını kırması, statükodan kurtulması lazım. 25 yaşımdan beri siyasetin içindeyim. Tecrübelerimle konuşuyorum" görüşünü dile getiriyor. Göknel, AK Parti'nin bazı çalışmalarını beğendiğini de söylüyor: "TOKİ, sağlık ve dış politika uygulamaları çok iyi gidiyor. Çok önemli işler yapıyorlar. İSKİ'yi İBB'nin bir dairesi gibi çalıştırıyor mevcut belediye. Oysa bağımsız çalışıp projeler üretmesi lazım. İleri arıtma sistemi geliştirmeliler. Baltalimanı'ndan kokudan geçilmiyor. Haliç'ten çıkarılan çamurlar hata. Biyolojik arıtmalar yapılmalı."

 Sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri