Mahsun'un ninesi: Yaşadığım sürece torunumun yanında olacağım

Kamuoyunun 2007 yılında 'leğendeki Mahsun çocuk' olarak tanıdığı doğuştan ayakları sakat olan Mahsun Şengül'ün babaannesi Hatice Şengül, hayatta olduğu sürece torunundan anne şefkatini esirgemeyeceğini söyledi.

Kamuoyunun hafızasına, ipe bağlanmış bir çamaşır leğeni içerisinde ninesinin yardımı ile okula götürülen görüntülerle yer eden Erzurumlu Mahsun Şengül'ün babaannesi Hatice Şengül (83), fedakârlığını sürdürüyor. Mahsun'un şu an 12 yaşında olduğunu ve onu çok sevdiğini dile getiren Şengül, torununa şimdiye kadar anne hasreti yaşatmamak için elinden geleni yaptığını ifade etti. Dört çocuğu olduğunu belirten Şengül, beşincisi olarak Mahsun'u gördüğünü vurguladı. Mahsun'u çok sevdiğinin altını çizen Şengül, onu öz evlatlarından hiç bir zaman farklı görmediğine dikkat çekti. Çocukluğundan bu yaşına kadar gece gündüz demeden sürekli Mahsun'un yanında olduğunu ifade eden Şengül, "Allah ne kadar ömür ve sağlık verirse Mahsun'uma bakacağım. Öldüğüm zaman da çocuklarıma vasiyetimdir. Asla Mahsun'u kendilerinden ayırmasınlar." şeklinde konuştu.

Babaannesinin kendisine gösterdiği şefkatin farkında olan Mahsun ise anne şefkatini gördüğü ninesinin hakkını ödeyemeyeceğini söyledi. Kendisini her türlü ihtiyacının babaannesi tarafından karşılandığını dile getiren Mahsun, "Babaannem beni sırtında okula götürüp getirdi. O'nun hakkını ödeyemem." dedi. Babaannesinin elini öpen Mahsun, Anneler Günü'nü kutladı.

Doğuştan bacakları sakat olan Mahsun Şengül, bir yaşına gelmeden babasını kaybetmiş ve annesi tarafından da terk edilmiş. Bunun üzerine Mahsun'a 83 yaşındaki baba annesi Hatice Şengül ve dedesi Hakkı Şengül sahip çıkmış. Babaanne Hatice Şengül torununu kışın ipe bağlı bir çamaşır leğeninde yazın ise sırtında okula götürüp getirirken Cihan Haber Ajansı muhabirinin dikkatini çekmişti. Olayın kamuoyunda yer alması üzerine Şengül aliesine hayır kuruluşları ile vatandaşlar tarafından tekerlekli sandalye ve çeşitli yardımlarda bulunulmuştu.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri