Hürriyet Gazesetesinden Nedim Şener, bugünkü yazısında 'mahrem yapı' hakkında istatistiki bilgiler yayınladı.
Nedim Şener'in yazısının ilgili kısmı:
MAHREM YAPI ÇÖZÜLDÜ
FETÖ ile mücadelede en önemli alan, "örgütün mahrem yapılanmasına" yönelik operasyonlardı. Her kurumdaki örgüt mensupları bu mahrem imamlardan aldıkları talimatları yerine getirdi. Örgütün beyin takımı bu mahrem imamlardan oluşuyordu. FETÖ'nün işleyişi de mahrem imamların itiraflarıyla çözüldü.
Şöyle bir benzetme yapsam yeridir: FETÖ'nün ini beynidir, beyin takımı da mahrem imamlardan oluşur. Diğer örgüt üyeleri ise bu mahrem imamlardan aldıkları talimatları yerine getirir. Devlet, mahrem yapılanmayı çözerek bir anlamda FETÖ'nün inine de girmiş oldu.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün rakamlarına göre, 6 bin 632 mahrem imam tespit edildi. Bunların 4 bin 956'sı gözaltına alındı. 4 bin 376'sı tutuklu. 96'sı serbest bırakılırken, 486'sı ise mahkemelerin adli kontrol kararı ile bırakıldı.
Tespit edilenler arasında örgütün şemasında Türkiye imamı, Tayin ve İstişare Heyeti imamları, il imamları ve yardımcıları, ilçe imamları, Sağlık, Milli Eğitim yanında; Emniyet, MİT, yargı, asker, Mülkiye gibi kurumlarda görev yapan FETÖ'cülerin bağlı olduğu 5 bin 89 mahrem imam bulunuyor.
Devletin en önemli kurumlarında görev yapanların bağlı olduğu mahrem imamlardan 3 bin 901'i gözaltına alındı. 3 bin 525'i halen tutuklu.
Kamuoyunda zaman zaman "gariban öğretmenlerin tutuklandığı" algısı yaratılıyor. MİT, Emniyet, Mülkiye ve yargı gibi kritik görevlerdeki FETÖ'cülerin bağlı olduğu mahrem imamlardan başı çekenler, o "gariban" denilen öğretmenler.
Emniyet mahrem yapılanmasında görev yapan 4 bin 672 FETÖ mensubundan 4 bin 202'si öğretmen, 19'u polis, 53'ü akademisyen, 22'si doktor, 2'si din adamı, 137'si ise sivillerden oluşuyor.
MİT içindeki FETÖ mensuplarının bağlı olduğu 14 mahrem imamdan 1'i emekli asker, 2'si hakim ve savcı, 6'sı sivil, 5'i de kamu görevlisi...
642 BİN 166 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI
Şimdi gelelim Türkiye'ye; 2014 yılında Milli Güvenlik Kurulu kararı ile Paralel Devlet Yapılanması/FETÖ olarak mücadele kararı alınan örgütle asıl savaş 15 Temmuz sonrası yaşandı. Devletin FETÖ ile asıl mücadelesi 15 Temmuz darbe girişimi ile başladı dersek yanıltıcı olmaz. 5 yılda ulaşılan rakamları özetlemek gerekirse; toplam 294 bin 490 soruşturma açıldı. Toplam 642 bin 166 kişi hakkında işlem yapıldı. Bugüne kadar 207 bin dosya hakkında karar verildi ve 132 bin kişi hakkında adli kontrol kararı alınırken, 144 bin kişi tutukluluk ve gözaltı sonrası tahliye edildi. Halen 26 bin 900 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor. Şu anda hakkında hüküm verilmiş ya da hükme bağlı olarak 23 bin 950 FETÖ mensubu cezaevinde tutuluyor. Bunlar arasında ihraç edilen TSK, Emniyet, yargı mensupları, vali ve kaymakamlar, hemen her bakanlıktan bürokratlar bulunuyor.