"Mağrur Türkler hasta Avrupa’dan soğudu"

Sunday Times Gazetesi, Türkiye'de Avrupa Birliği üyeliğine desteğin azaldığını Osmanlı kıyafetleriyle nostaljik fotoğraf çektirenlerin sayısının arttığını yazdı

İngiltere’de yayımlanan Sunday Times Gazetesi, Türklerin Avrupa Birliği’ne üyeliğe verdikleri desteğin düştüğünü yazdı. Matthew Campbell imzalı haberde “Mağrur Türkler hasta Avrupa’dan soğudu” başlığı kullanılırken eski THY Yönetim Kurulu Başkanı CemKozlu’nun da Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin görüşlerine yer verildi. Kozlu’nun Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne ihtiyacı olduğu şeklindeki tezlere inanmadığının vurgulandığı haberde, Kozlu gibi düşünen Türklerin sayısının da günden güne arttığına işaret edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ınMustafa Kemal Atatürk’ten bu yana iktidara gelmiş en güçlü lider olduğu yorumunda bulunan gazete, Türkiye’nin Çin’le rekabet edebilecek düzeyde bir ekonomik büyüme hızına eriştiğini vurguladı.

“ŞİMDİ İŞLER DEĞİŞTİ”
Fransa gibi ülkelerin Türkiye’nin AB üyeliğine, coğrafi konumu, Müslümanlığı, yoksulluğu ve nüfusunun yüksek olmasını gerekçe göstererek karşı çıktığını hatırlatan gazete “Şimdi işler öylesine değişti ki Avrupa’nın Türkiye’ye ihtiyacının Türkiye’nin Avrupa’ya olan ihtiyacından fazla olduğunu düşünenler var.Medeni bir dünyada yer sahibi olması için yapması gerekenleri Türkiye’ye söyleyen Avrupa’ydı. Yıllar boyu işler böyle oldu. Ancak şimdi Türk yetkililer, hemde pek az gizledikleri bir neşeyle Avrupa’ya ders veriyorlar. İstanbul’un Avrupa’nın ekonomik hastalığından etkilenmesinden endişe ediyorlar” diye yazdı.

OSMANLI NOSTALJİSİ
AB üyeliğine olan desteğin altı yılda yüzde 73’ten 38’e düştüğüne işaret eden Sunday Times “Türkler Doğulu köklerini yeniden keşfediyor. Osmanlı kıyafetleriyle nostaljik fotoğraflar çektiriyorlar” diye yazdı. Haberde İstanbul’daki Nostaljik Fotoğraf Stüdyosu’nda çekilen bir fotoğrafa da yer verildi.

Habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri