Mağarada okuyup birinci oldu, ailesini ev sahibi yaptı!

Yaşam mücadelesi veren ailenin dramı, büyük çocuklarının sınıf birincisi olarak karne almasıyla son buldu

Mersin’in Gülnar İlçesi’nde, “geniş bir kaya oyuğunda’’ yaşam mücadelesi veren ailenin dramı, büyük çocuklarının sınıf birincisi olarak karne almasıyla son buldu.

İlçemerkezine 5 kilometremesafedeki kırsalda 4metre genişliğindeki kaya oyuğunda yaşayan 4 çocuklu Şimşek ailesinin büyük çocuğu Ayşe Şimşek, Gülnar Yüzüncü Yıl İlköğretimOkulu 8-A sınıfının birincisi olarak karnesini aldı.

Karne törenine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burkut, küçük kızın, ailesiyle kaya oyuğundan birmağarada yaşadığını, öğrenince durumu KaymakamVekili Ömer Faruk Çelik’e aktardı.

Kaymakam Çelik, tümeşyaları 3 parça yer yatağı ve bazımutfak eşyalarından oluşan aileye prefabrike bir evin geçici barınak olarak tahsis edilmesini sağladı. Çelik, bunun yanı sıra, aileye, sürekli kalabilecekleri bir ev bulunmasını; kira bedelinin de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca karşılanması talimatını verdi. Okul birincisi Ayşe’nin yatılı okulda okuma arzusu da yerine getirildi. Aileye ayrıca yeşil kart da verileceğini söyledi.

habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri