Madendeki öğretmen

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü...En kutsal mesleklerden biri olan öğretmenlerin bu gününde, arkadaşları onu unutmadı...Yakup Muzaffer 28 yaşında ve eğitim fakültesi mezunu.

Ataması yapılamadığı için, işsizlikten 2 senedir maden ocağında çalışıyor. Ama arkadaşları onu bugün yalnız bırakmadı ve öğretmen adayına çiçek armağan ettiler.

ZONGULDAK'ta, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Amasya Eğitim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra ataması yapılamadığı için Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait maden ocağında 2 yıldır işçi olarak çalışan öğretmen adayı 28 yaşındaki Yakup Muzaffer'in, Öğretmenler Günü'nü, maden işçileri adına sendika çiçek vererek kutladı.

Amasya Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği'ni 2001'de bitiren, 2 çocuk babası Yakup Muzaffer'in, eğitim-öğretim dönemlerinde branşına ayrılan kadro az olduğundan ataması gerçekleşmedi. 3 yıl vekil öğretmenlik yapan öğretmen adayı, 2006'da TTK'ya alınan bin 120 maden işçisi ile birlikte kurayla işe girdi. 2 yıldır Üzülmez Müessesi'ne ait maden ocağında kazmacı olarak çalışan Muzaffer, Öğretmenler Günü'nde unutulmadı. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Üzülmez Şube Mali Sekreteri Osman Tutkun, sendika binasında maden işçileri adına, öğretmen adayı madenciye bir buket çiçek vererek Öğretmenler Günü'nü kutladı. Madenci kıyafeti ve baretiyle çiçeği alan Muzaffer, maden işçilerine ve Tutkun'a teşekkür etti.

Kadro bulamadığı için öğretmenlik mesleğini yapamadığını belirten Muzaffer şöyle konuştu:
“Öğretmenim. Ama kaderin cilvesi. Kadro bulamadığımız için öğretmenlik mesleğini yapamıyoruz. Onun yerine ekmek parası için baba mesleği olan madenciliği yapıyoruz. Sonuçta diplomalı bir öğretmenim. 18 sene bir amaç için uğraşmışsınız, neticesinde bir diploma almışsınız, haketmişsiniz, o meslek için özveride bulunmuşsunuz. Gelecek nesilleri hazırlayacaksınız. Madenciliği küçümsemiyorum. Çok özveri isteyen bir meslek. Ama kalem tutan eller yeri geliyor kazma tutmasını da biliyor.”
Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri