Maaşların Yüzde 3'ü Bireysel Emekliliğe Kesilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kanal 24′te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kanal 24′te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. 

Bireysel emekliliğe otomatik katılımla ilgili de değerlendirmede bulunan Bakan Soylu, Türkiye’nin kendi ölçeğindeki ülkeler içerisinde tasarruf sıkıntısı yaşayan bir ülke olduğunu belirtti.

Otomatik katılımın şartlarını anlatan Soylu, “Sigortalı çalışanlar, kamuda çalışanlara yönelik 45 yaşın altında aldığı maaşın, yani prime esas kazancının yüzde 3′ünü karşılıyor. Bu ne sağlayacak? Özellikle dünyada önemli ölçeklerden bir tanesidir. Emeklilerin kendi kazançları dışında refah seviyesinin çok daha iyi bir noktaya gelmesi için artı bir katma değer sağlayacak. Özellikle Türkiye’de tasarrufu gerçekleştirecek. O da çalışana, insanımıza gidecek. Tasarruf arttığı zaman bizim risk primimiz düşecek, bu da faizin düşmesi anlamına geliyor. İnsanların hayat pahalılığının daha azalması, insanların elindeki varlığın daha fazla artması demektir.” ifadelerini kullandı.
Sistemin 2 aylık bir vazgeçme süresi olduğunu anlatan Soylu, bu vazgeçme süresince kimsenin bir kaybı olmayacağını söyledi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri