Maaşa garanti

Başta emekliler olmak üzere birçok kişiyi mağdur eden maaş hesabına bloke işlemlerine son veriliyor. Artık, her şey usulüne uygun olacak...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), işverenden esnafa, emeklilere kadar binlerce insanı mağdur eden maaş ve ücret hesaplarına bloke işlemlerinde frene bastı. BDDK, usulüne uygun haciz işlemi olmadan, bankaya olan borcu nedeniyle müşterilerinin maaşlarına bloke konulduğuna dikkat çekerek, bu konudaki uyuşmazlıkların çözümü için hakem heyeti kurulacağını bildirdi. Müşteriyi zor durumda bırakan bankalar hakkında idari ve adli işlem başlatılacağı uyarısında bulunuldu.

ŞİKAYETLER ARTINCA...

Geçen yıl işverenden alacağını tahsil edemeyen Sosyal Güvenlik Kurumu, borçluların banka hesaplarına bloke koydu. Maliye de, vergi alacakları nedeniyle binlerce mükellefin banka hesabına bloke koydurdu. Gelen tepkiler üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı, uygunsuz bir şekilde bloke koyan bankaları uyardı. Bankaların da alacakları için müşterihesaplarına bloke koyması ile artan şikayetler üzerine, BDDK genelge hazırladı. Bankalara 'yasalara uyun' uyarısının yapıldığı genelgeye göre; bu konudaki uyuşmazlıklar için hakem heyeti kurulacak, sorumlu bankalar hakkında idari işlem başlatılacak.

takvim
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri