'LYS'de normal dışı bir durum yok'

LYS sonuçları açıklandı. 'Normal dışı durum yok' ÖSYM sonuçları internetten duyurdu. Kilis birinci, Ardahan sonuncu il oldu. Kızlar daha başarılı olurken fen liseleri öne çıktı

ÖSYM, 18-19 ve 25-26 Haziran'da Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) yapmıştı. Heyecanlı bekleyiş dün sona erdi. Bu yıl basın toplantısı yapmayan ÖSYM'nin internetten açıkladığı sonuçlara göre, Matematik-Fen (MF), Türkçe-Matematik (TM) ve Türkçe-Sosyal (TS) puan türlerinde toplam 1 milyon 650 bin 225 aday, 180 ve üzeri puan alarak lisans tercihi yapmaya hak kazandı. LYS'lere toplam 2 milyon 19 bin 865 aday başvururken, sınava 1 milyon 934 bin 919 aday girdi. Sınava girmeyen aday sayısı 84 bin 946. 473 adayın sınavı geçersiz oldu. LYS-2'deki Kimya testinin 16. sorusu yazım hatası bulunduğu için iptal edildi.

HER ALANDA TAM PUAN
LYS'de puanların dağılımına bakıldığında, her puan türünde 1'er aday 500 tam puan aldı. Kız öğrenciler erkek öğrencilere sınavlarda daha başarı gösterdi.

İPİ FEN LİSESİ GÖĞÜSLEDİ
En başarılı fen liseleri, olurken onu askeri liseler ve Anadolu liseleri izledi. Meslek liseleri arasında en başarılı öğretmen liseleri ondan sonra da imam hatip liseleri oldu. Endüstri meslek liseleri en az başarılı liseler arasında yer aldı.

'SORUN YAŞANMADI'
ÖSYM'nin açıklaması şöyle: 'Ortaya atılan asılsız birçok iddiaya rağmen, LYS sınavlarının hazırlanması ve uygulanmasında tedbirler en üst düzeye çıkarılmış ve süreç yakından izlenmiştir. 2.  aşama sınavlarında elde edilen sonuçlarda normal dışı duruma rastlanmamıştır. Soru kitapçıklarının basım ve sevkiyat çalışmaları yakından izlenmiş ve sınav sırasında basım hatalarının olmaması için sürecin her anı yakın takip altında tutulmuştur. Önlemler sayesinde, basım hatasından kaynaklanan hiçbir yedek kitapçık kullanılmadan LYS tamamlanmıştır.'

Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri