Lütfen biraz dikkat!!!

Yıllar geçti.Bir efsane oldu.Üzerine bir çok yazılar yazıldı.Yorumlar yapıldı.Herkes kendi penceresinden baktı.Kimine göre inatlaşma,kimine göre kadrolaşma.Neyse ney artık.Yorulduk.Evet koskoca Milli Eğitim camiası yoruldu.

Ne mi bu bahsettiğimiz? Tabiî ki bir yılan hikayesine dönen MEB Yönetici atama süreci.Defalarca değiştirilen , yazboz tahtasına çevrilen bir yönetmeliğin hikayesi bu…Artık hukukçu bir bakanımız var.Şahsi kanaatim gerçekten de bu sorunu çözmeyi istiyor.Bu konuda samimi olduğuna da yürekten inanmak istiyoruz.Bu saatten sonra olası bir iptal herkesten çok onu bir hukuk insanı olarak onu rahatsız edeceğini biliyoruz.

Artık tüm bu eleştirilerin ortasında eskilerine nazaran bir çok kesimin kabul ettiği bir yönetmelik var.Konu ile ilgili atama süreci de başlamış durumda.Burada sizlere bu yönetmeliğin olumlu veya olumsuz taraflarından bahsetmeyeceğim.Zaten onu bol bol bütün sitelerde bulabilirsiniz.

Ben artık bir eğitimci olarak haykırmak için bu yazıyı kaleme  aldım.Ve yüksek bir sesle haykırmak istiyorum:

YORULDUK ARTIK ince hesaplardan.

YORULDUK ARTIK sürekli gelen iptallerden.

YORULDUK ARTIK bu işten.YORULDUK…

 

İçine düşmüş olduğumuz bu acınacak durum diğer bir çok memur camiası tarafından dalga geçilen bir konu haline geldi. Sanki tüm öğretmenler yönetici olmak için sıraya girmişler.Hiç biri öğretmenlik yapmak istemiyor ve sanki yöneticilik yan gelip yatma yeri…

Sayılar o kadar abartılır hale geldi ki… Artık kendimizi ifade edemez hale geldik.

 

Sözüm Sayın Personel Genel Müdürümüze,sözüm Sayın İl Milli Eğitim Müdürlerine: Sizlerin yapacağı en ufak bir hata bu sorunu daha da içinden çıkılamaz hale sokar.Bu süreçte tüm münhaller açıklansın. Mevzuta ne gerektiyorsa o uygulansın. Hatırlatmadan geçmek istemem ki yanlış yapan kurallara aykırı davranan sayın yetkililer hedef haline gelecektir.

Sayın sendikalar artık olaya yandaş gözü ile değil;çözülmesi gereken büyük bir sorun olarak görmeliler.Bütün taraflar artık daha sorumlu davranmalı.

 

Son söz olarak,Sayın yetkililer,Sayın sendikalar,Sayın Öğretmen arkadaşlarımız LÜTFEN BİRAZ DİKKAT!!!

Hepimiz için…

 

 

Mehmet KURU

Eğitimci

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri