Liyakatlı öğretmenler alacağız

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen alımlarında yapılacak mülakat ile daha seçici bir eğitim kadrosu oluşturmayı hedeflediklerini söyledi

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, öğretmen alımlarında yapılacak mülakat ile daha seçici bir eğitim kadrosu oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Önümüzdeki günlerde 15 bin sözleşmeli öğretmen alınacağını belirten Yılmaz, "Ehliyet ve liyakata gerçekten önem veriyoruz. Ehliyet ve liyakatlı olanları öğretmen kadromuza kazandırmak istiyoruz." dedi.

Yılmaz ayrıca, Öğretmen alımlarında yapılacak mülakat ile daha seçici bir eğitim kadrosu oluşturmayı hedeflediklerini söyleyerek "Öğretmen rol modeldir. Dolayısıyla sadece sınavda alacağı puan yeter mi? Yetmeyeceğini herkes biliyor. Pekala seri katiller de çok iyi üniversiteleri bitirmiş olabiliyor ama evladınızı onlara teslim eder misiniz? Etmezsiniz. Öğretmen kendini ifade edebiliyor mu, anladığını anlatabiliyor mu, beden dilini kullanabiliyor mu, ikna edici olabiliyor mu, anlatırken heyecanlanıyor mu, liderlik yönü var mı? Bunları anlamak için mülakat lazım." şeklinde konuştu.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri