Liselilerden tabutlu ÖSYM protestosu

İzmir'de Liseli Arkadaş Dergisi'ne üye bir grup lise öğrencisi, kartondan yaptıkları tabutu Alsancak'ta bulunan ÖSYM hizmet binası önünde yaktı.

Alsancak Semti’nde bulunan Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan 25 öğrenci, ellerinde ÖSYM aleyhinde pankartlar ve kartondan tabutla slogan atarak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin sonundaki ÖSYM hizmet binası önüne kadar yürüdü. Grup adına açıklama yapan ve adını vermeyen öğrenci, YGS’deki şifre olayını protesto eden öğrencilere polis tarafından şiddet uygulandığını, sınav yüzünden ülkenin çeşitli yerlerinde pek çok öğrencinin bunalıma girdiğini ve bazılarının intihar ettiğini söyledi.

Eşit, parasız ve ana dilde eğitim ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in istifa etmesini isteyen öğrenciler daha sonra üzerinde çeşitli sloganlar bulunan tabutu ateşe verdi. Öğrenciler alev alan tabutu ÖSYM binasına doğru fırlatırken, onlara engel olmak isteyen sivil polislerin de üzerine yürüdüler. Görevli polisler zarar görmezken, tabut çevik kuvvet ekiplerinde bulunan yangın söndürücü ile söndürüldü. Öğrenciler daha sonra çevik kuvvetin kurduğu barikat önünde uzun eşek oynayarak sloganlar attıktan sonra dağıldı.

http://www.hurriyetegitim.com/haberler/22.06.2011/liselilerden-tabutlu-osym-protestosu.aspx

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri