Liseli kızın kaçırılma oyunu

Önce mesajı geldi, sonra kendisi ortaya çıktı

SAMSUN'da dün okula giderken 3 kişi tarafından silah zoruyla kaçırıldığını ileri süren 16 yaşındaki Z.U., cep telefonuyla babasına 'Yardım et' yazılı mesaj gönderdi. Bugün ortaya çıkıp “Kurtuldum. Beni 3 kişi kaçırdı” diyen Z.U., polisteki sorgusunda yalan söylediğini itiraf etti. Z.U., “Gece erkek arkadaşımın evinde kaldım. Kendi isteğimle gittim. Ailemden korktuğum için de böyle bir yalan uydurdum” dedi.

Namık Kemal Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi Z.U., dün öğle saatinde okula gitmek üzere, merkez Atakum İlçesi Yeşildere Mahallesi'ndeki evinden ayrıldı. Akşam eve gelmemesi üzerine ailesi gidebileceği yerleri aradı. Ancak bulunamayınca baba emekli işçi 57 yaşındaki Suat U., İlçe Polis Merkezi'ne kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine bölgede geniş çaplı araştırma başlatıldı. Araştırmalar sürerken, gece yarısı babasına cep telefonundan, 'Ben kilitliyim. Karanlık bir yerdeyim. Beni kurtarın. Ama aramayın. Cevap veremiyorum' yazılı mesaj gönderdi. Baba Suat U., bu mesajı da hemen polise bildirdi.

Suat U., bu sabah Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmak üzere Adliye'ye geldiği sırada “Kızın bulunmuş” haberini aldı. Suat U., jandarmanın verdiği bilgi doğrultusunda Çarşamba İlçesi Dikbıyık Beldesi'ne gitti. Z.U. verdiği ilk ifadede, “3 kişi silah zoruyla kaçırdı. Birşey koklatıp bayılttılar. İnşaata kitlediler. Çığlık atarak yardım istedim. Bu sabah yaşlı bir kişi beni duyup kapalı bulunduğu yerin kilidini açarak beni kurtardı. Köylülerin yardımıyla yola çıkıp jandarmaya geldim” dedi.

YALANI ORTAYA ÇIKTI

Z.U., daha sonra olayın soruşturulması için Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü ve burada Çocuk Şubesi'nde tekrar ifadesi alındı. İfadesi sırasında tedirgin davranışlar sergileyen ve çelişkili bilgiler veren Z.U., üsüt üste gelen sorular karşısında yalan söylediğini itiraf etmek zorunda kaldı. Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde oturan erkek arkadaşı 17 yaşındaki S.A.'nın dün Samsun'a geldiğini ve onunla birlikte Fatsa'ya gittiğini söyleyen Z.U., “Gece onun evinde kaldım. Aramızda bir ilişki yaşanmadı. Hiçbir zor kullanılmadı. Kendi isteğimle gittim. Ailemden korktuğum için de böyle bir yalan uydurdum. Erkek arkadaşım beni bugün Samsun'un Çarşamba İlçesi Dikbıyık Beldesi'ne bırakıp gitti. Ben de oradan jandarma karakoluna gidip kaçırıldığım yalanını uydurdum” diye konuştu.

Z.U., daha sonra savcının talimatıyla bırakılıp ailesine teslim edildi.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri