Liseli Furkan'ın kafasına 4 el ateş edilmiş

Gazze'ye deniz yolu ile yardım götüren İHH'ya ait Mavi Marmara adlı gemiye yönelik İsrail askerlerince gerçekleştirilen saldırıda öldürülen 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın başına 4 el yakın mesafeden ateş edilmiş.


Furkan Doğan'ın Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerini takip eden İHH Kayseri Şubesi İkinci Başkanı Ömer Yağmur, Doğan'ın vücuduna 5 kurşun isabet ettiğini, 1 merminin göğsüne diğer 4 merminin ise başına yakın mesafeden ateşlendiğini söyledi. Doktorların kendilerine bu bilgiyi aktardıklarını açıklayan Yağmur, Doğan'ın Kayseri'de özel bir fen lisesinde okuduğunu ve doktor olma hayali kurduğunu söyledi. (CİHAN)

FURKAN'IN BABASI: TEMİZ YÜZLÜ YAVRUMA KIYILIR MI?

Gazze'ye deniz yoluyla insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara adlı gemide yaşananların her biri yürek burkuyor. Üniversitede doçent olan Ahmet Doğan'ın 19 yaşındaki oğlu Furkan Doğan saldırıda can vermesi de bu trajedilerden biri. Doktor olmak için hazırlık yapan Furkan Doğan, İsrail askerlerinin kurşunlarına hedef olmasaydı ülkesine dönüp doktor olmak istiyordu. Kayseri'den çıktığı yolda arkadaşları tarafından moral yüksekliği ve cesaretiyle anlatılan Doğan, babasının gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Furkan Doğan'ın Kayseri İHH ekibinden arkadaşı Ali Yunusoğlu Doğan ile birlikte çıktıkları yolcuğun başından beri yaşadıklarını anlatırken Doğan'ın moral olarak üst seviyede olduğunu vurguladı. Kayseri'deki hazırlıkların tamamlanmasının ardından İstanbul'a geldiklerini ve ekipte 10 kişinin bulunduğunu belirten Yunusoğlu, 'Hayaller ve coşkuyla birlikte Mavi Marmara gemisine bindik. Her şey o kadar güzeldi ki o gemideki hava başka bir zaman, başka bir yerde asla yaşanmaz. Herkes birbirine karşı duyarlı ve anlayışlıydı. Tam bir birliktelik ve beraber hareket etme arzusu vardı' dedi. Saldırı olayının gerçekleştiği gece arkadaşlarının namaz için geminin tepeüstü bölümünde hazırlık yaptıklarını anlatan Yunusoğlu, 'Ben elimdeki kamera ile arkadaşlarımın görüntülerini çekiyordum. Furkanlar da namaz için hazırlık yapmaya başlamışlardı. Tam o sırada İsrailliler saldırdı. Bazı arkadaşlarımız ilk iki askeri etkisiz hale getirdi. Silahlarını denize attı. Ben bu olayları kameraya çektim ve görüntüleri geçmek için reji odasına indim. Bu andan sonra Furkan'ı bir daha göremedim." Sözleriyle yaşananları aktardı.

Furkan Doğan'ın ABD vatandaşı olduğunu ve bu yıl üniversite sınavına girerek çok iyi bir puan aldığını anlatan Yunusoğlu, Furkan'ın Tıp okumak istediğini belirtti. Arkadaşı Furkan'ın gemide birlikte geçirdikleri süre içinde candan tavırları ve yüksek moraliyle herkesin sevgisinin kazandığını anlatan Yunusoğlu, gemideki doktor arkadaşlarla almayı planladığı eğitimi konuştuklarını belirtti. Ali Yunusoğlu, arkadaşı Furkan'ın Kozlu Mezarlığı Gasilhanesi'ne getirilen cenazesine son kez el salladı. Arkadaşını gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı.

Gazze'ye giden İnsani Yardım Filosu'na İsrail'in kanlı saldırısında başına 4, göğsüne 1 mermi ile yerinden vurularak öldürülen Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, İsrail hükümetine lanet okudu. Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşları döken baba Ahmet Doğan, "Nasıl kıydılar oğluma? Oradaki amcalarına teyzelerine kardeşlerine çok safiyane yardım götürüyordu." ifadelerini kullandı.

Oğlunun gelerek, "Gazze'ye yardım götüreceğim." dediğinde, kendilerinin izin verdiğini söyleyen baba Ahmet Doğan, en son oğluyla Antalya'da görüştüklerini ve oğlunun iyi olduğunu söylediğini ifade etti.

Oğlun Furkan'ın arkadaşlarına, "Biz buraya dönmeye gelmedik," dediğini aktaran baba, gözyaşları içinde şu ifadeleri kullandı: "Çocuğuma 5 kurşun sıkmışlar. Gördüm, alnından, göğsünden vurmuşlar. Bu temiz yüzlü, güler yüzlü kimseyi incitmeyen yavruya kıyılır mı?"

FURKAN DOĞAN'IN OKULDAKİ SIRASINA TÜRK BAYRAĞI KONULDU

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediğini saldırıda hayatını kaybeden 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın eğitim gördüğü Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi'ndeki sırasına Türk bayrağı konuldu.

Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi Müdürü Muhammet Duru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son sınıf öğrencisi olan Furkan Doğan'ın efendiliği ve yardımseverliği ile örnek bir öğrenci olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Duru, öğrencilerinin davranışının dünyaya örnek olduğunu ifade ederek, ''Öğrencimizle gururluyuz, mutluyuz, üzüntülüyüz. Öğrencimizin yüreğini ortaya koyarak, ölümü göze alarak bu onurlu göreve katıldı. Furkan, maneviyatı çok güçlü bir öğrencimizdi. Genç yaşta onu kaybettiğimiz için üzüntülüyüz. Ancak, Furkan tüm arkadaşlarına ve bize örnek oldu. Mazlumların haklarının korunması uğruna canını ortaya koyarak tüm dünyaya mesaj vermiş oldu'' dedi.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri