Liseli Durdu kayıp

MANİSA'nın Kula İlçesi'nde lise öğrencisi 16 yaşındaki Durdu Demirkol'dan 24 Kasım'dan bu yana haber alınamıyor. Demirkol ailesi, Durdu'nun okul arkadaşının ağabeyi tarafından zorla otomobile bindirilerek kaçırıldığını öne sürdü. Polis, jandarma, savcıl

Kula Hacı Ömer Endüstri Meslek Lisesi 9-A Sınıfı öğrencisi Durdu Demirkol, 24 Kasım sabahı, “okula gidiyorum” diyerek çıktığı evine dönmedi. Durdu'nun okul arkadaşı 16 yaşındaki R.Ö. ve 23 yaşındaki ağabeyi K.Ö. tarafından, gündüz vakti amcalarına ait 45 K 9707 plakalı otomobile zorla bindirilerek kaçırıldığını öne süren Demirkol ailesi, polis, jandarma, savcılık ve İlçe İnsan Hakları Komisyonu'na şikayet başvurusunda bulundu.

Telekom'dan emekli baba Hüseyin Demirkol, yaklaşık 20 gündür kayıp olan kızlarının hayatından endişe ettiklerini belirterek, “Durdu son derece başarılı bir öğrenciydi. Bizimle de hiçbir sorunu yoktu. Okul arkadaşı R.Ö. kızımı kandırıp, işsiz güçsüz olan ağabeyine kaçırdı. Durdu'nun hayatından endişe ediyoruz. Günlerdir hiçbir haber alamadık. Emniyet ise 'yerini bul yakalayalım' diyor. Yerini bilsem zaten kendim gider yakalarım. Son çare olarak Kaymakamlığa bağlı İlçe İnsan Hakları Komisyonu'na başvurup yardım istedik. Ancak oradan da hiçbir yanıt gelmedi. Durdu'nun sesini duyalım, yaşadığını bilelim yeter, başka hiçbir şey istemiyoruz” dedi.


Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Durdu'yu kaçırdığı iddia edilen K.Ö.'nün de kayıp olduğu öğrenildi. K.Ö.'nün ailesi alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Kardeş R.Ö.'nün ise “Zorla hiçbir şey olmadı. Kendi istekleriyle kaçtılar” şeklinde ifade verdiği kaydedildi.


hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri