Lise Öğrencilerinin Devamsızlıklarına Af Geldi

Mili Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla yayımlanan "Özürli Devamsızlık" konulu Genelge'yle (2010-10), lise son sınıf öğrencilerinin -bu öğretim yılına mahsus olarak- toplamda 45 günü aşmayan özürlü devamsızlıklarına af getirilmiştir. Özürsüz devamsızlı

 

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin "DEvam-Devamsızlık" başlıklı 40.Maddesi şu şekildedir:

"Madde 40 — Öğrenciler, okula devam etmek zorundadır. Öğrencilerin devamsızlıkları hesaplanırken normal öğretim yapılan okullarda sabah ve öğleden sonraki süreler yarımşar gün, ikili öğretim yapılan okullarda bu süreler bir gün sayılır.

Devamsızlığı bulunan öğrencilerle ilgili olarak aşağıdaki hükümler doğrultusunda işlem yapılır;

a) İlk derse girmeyenler ile ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Devamsızlık hesaplanırken iki yarım gün bir gün kabul edilir.

b) Ders yılı içinde toplam 20 gün okula özürsüz olarak devam etmeyen öğrenciler, notları ne olursa olsun başarısız sayılır.

c)  Özürlü ve özürsüz devamsızlıklar ile okul yönetimince verilen izinlerin toplamı 45 günü aşamaz. Kaza, ölüm, doğal afet, yangın, göz altına alınma, tutuklanma ve uzun süreli tedaviyi gerektiren hastalık nedeniyle yapılan devamsızlıkların özürlü devamsızlıktan sayılabilmesi için özrün, resmî kurumdan alınacak belge veya resmî/özel sağlık kurum veya kuruluşlarınca düzenlenecek raporla belgelendirilmesi ve özrü takip eden ''5 iş günü'' içinde okul yönetimine bildirilmesi gerekir. Zorunluluk hâllerinde özrün bildirim süresi okul yönetimince uzatılabilir."

Mili Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla yayımlanan "Özürli Devamsızlık" konulu Genelge'yle (2010-10), lise son sınıf öğrencilerinin -bu öğretim yılına mahsus olarak- toplamda 45 günü aşmayan özürlü devamsızlıklarına af getirilmiştir. Özürsüz devamsızlıkların, özürlü devamsızlık sayılması için öğrenci velisinin dilekçe vermesi yeterli olacaktır. Veli dilekçesi "özür belgesi" olarak işlem görecektir.

Bilge Öğreten

personel mep.net

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri