Leonardo da Vinci Programı
Avrupa Birliği'ne üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politikalarını desteklemek ve geliştirmek amacıyla kurulmuş olan Leonardo da Vinci Programı; kurumlara Avrupa çapında ortaklarla birlikte çalışma, yenilikçi metot ve uygulamaları paylaşma, çalışanlarının bilgi, beceri ve uzmanlıklarını artırma fırsatı sağlar. Program, ülkeler arası iş birliği yoluyla, mesleki eğitim sistemleri ve uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, bireylerin bilgi, beceri ve yeterliklerinin artırılmasını, yeniliklerin teşvik edilmesini hedeflemektedir.
Kimler Faydalanabilir?
Tüzel kişiliğe sahip mesleki eğitimle ilgili olan eğitim kurumları, kamu kurumları, yerel yönetimler, işletmeler, KOBİ’ler, meslek odaları, borsalar, sendikalar, sivil toplum kuruluşları proje başvurusu yapabilir. Bireysel başvuru yapmak mümkün değildir.
Hareketlilik Projeleri
Bu projeler, temel mesleki eğitim almakta olanlar, çıraklar, çalışanlar, iş arayanlar ve mesleki eğitimden sorumlu kişilere, bilgi ve becerilerini geliştirme amacıyla program üyesi başka bir ülkede faaliyette bulunma fırsatı sunar.
Ortaklık Projeleri
Bu proje türü, mesleki konularda Avrupalı meslektaşlarla birlikte çalışma, fikirleri paylaşma ve genel problemleri tartışma fırsatı sunar.
Yenilik Transferi Projeleri
Bu projeler, yenilikçi mesleki eğitim materyalleri ve metotlarını transfer etmek için Avrupalı ortaklarla iş birliği yapma fırsatı sunar.
Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri
Hazırlık Ziyaretleri, Leonardo Programı kapsamında sunulacak projelere hazırlık yapmak, proje ortaklarıyla bir araya gelmek amacıyla yapılacak faaliyetler için fırsat sağlar.
Avrupa Dil Ödülü
Avrupa Dil Ödülü, 1999 yılından beri Avrupa'da yeni, yaratıcı ve başarılı dil öğretme ve öğrenme uygulamalarına verilen bir ödüldür.
Merkezi Faaliyetler
- Yenilik Geliştirme Projeleri
- Konulu Ağ Projeleri
- Destekleyici Faaliyet Projeleri
Son başvuru tarihi 21 Şubat 2013 olan
2013 HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI (LLP) ULUSAL TEKLİF ÇAĞRISI İÇİN TIKLAYINIZ