Laiklik birliğin teminatı

Başbakan Tayyip Erdoğan, laiklik ilkesinin Anayasa'ya girişinin 75'inci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, laiklik yorumunun medeniyet birikimiyle uyum göstermesinin önemini vurguladı.

Başbakan Erdoğan, yayımladığı mesajında, laiklik ilkesinin demokrasi ve sosyal hukuk devleti kavramları gibi cumhuriyetin temel nitelikleri arasında yer aldığını ve Türk milletinin ortak paydası olduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan’ın laiklik mesajı şöyle:
“Laiklik ilkesi, cumhuriyetimizin demokratikleşme çabalarıyla en ideal ve modern anlamda sosyal bir hukuk devleti olma gayretleriyle bir arada ele alındığında ülkemizin ilerlemesi, kalkınması, barış, huzur ve istikrar içinde geleceği şekillendirmesi noktasında hayati öneme haizdir. Laiklik, ayrıştırıcı değil birleştirici, baskıcı değil özgürleştirici, tek tipleştirici değil hoşgörülü bir yorumla uygulandığında demokrasiye güç katmış, ekonomiye, dış politikaya, sosyal hayata ivme kazandırmıştır. Türkiye, geçmişten gelen büyük medeniyet birikimiyle farklı kültürlerin, dinlerin, mezhep ve anlayışların barış içinde bir arada yaşadığı bir coğrafya olmuştur. Bu bakımdan, medeniyetimizle ve medeniyet birikimimizle uyum arz eden bir laiklik yorumu, birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürüyüşümüzün de teminatı olmaya devam edecektir.”

İstanbul hatırası

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak ile Kandilli’deki Adile Sultan Sarayı’nda çalışma yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Lee Myung-bak’ın eşi Kim Yoon-ok da katıldı. Lee Myung-bak, Kore Cumhuriyeti’nden 7 yıl aradan sonra Türkiye’ye gelen ilk cumhurbaşkanı. Japonya’da doğan ve daha önce Seul Belediye Başkanlığı da yapan Lee Myung-bak, bugün de Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya gelecek.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri