Kutsal yolculuk heyecanı başladı

Kutsal topraklara gidecek hacı adayları çekilen kura ile belirlendi. Vatandaşlar, sonuçları Diyanet'in internet sitesinden TC kimlik numaralarıyla öğrenebilecek.

Kuralar bu sene kategorilerine ve il kontenjanlarına göre çekildi. Önceki yıllardan kalanların eritilebilmesi amacıyla katsayı uygulandı.



Ayrıca 2 bin yaşlı ile 600 şehit ve gazi yakınına kontenjan ayrıldı. Kesin kayıtlar 1-12 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Kutsal topraklara gitmek için müracaat eden 754 bin 951 kişinin yaş ortalaması 57 oldu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, yaş ortalamasını düşürmeye çalıştıklarını, ancak başvuruları zamanında götüremedikleri için yaş ortalamasının yükseldiğini söyledi. Önce Türkiye'nin resmî kontenjanı olan 70 bin kişinin kaydı yapılacak. 30 bin kişilik ek kontenjana ise yedek kayıt alınacak. Kurada çıktığı halde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, sıradaki hacı adayları geçecek. Hac fiyatlarına, bu yıl yüzde 6 ile 12 arasında zam yapıldı. Bardakoğlu, zammın zorunluluktan kaynaklandığını, kâr amacı gütmediklerini söyledi.

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri