Kurtulmuş'a göre 0.76'lık Has Parti'nin konumu

Seçimlere aylar kala kurduğu Has Parti 12 Haziran'da 0.76 oy alan Kurtulmuş, Has Parti'nin toprağa yeni dikilmiş bir fidan olduğuna ve ülkenin geleceği olduğunu söyledi

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ankara’da basın toplantısı düzenledi. 12 Haziran seçim sonuçlarını değerlendiren Kurtulmuş, asimetrik bir siyasi kampanya yaşandığını söyleyerek, özellikle iktidar partisinin büyük bir maddi güç ve propagandayla kampanya yürüttüğünü, birçok ilde iktidar partisi dışındaki partilerin görünmez hale getirildiğinin altını çizdi. Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin vesayet sistemi olduğunu belirten Kurtulmuş, bunun değiştirilmesi için bütün partilere görev düştüğünü söyledi.

Seçimden sonra  Başkanlık Divanı toplantısını yapan ve sonuçları kamuoyu ile paylaşan Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bugün de il başkanları ve milletvekili adaylarıyla biraraya geldi. Toplantıda, seçim sonuçları masaya yatırıldı.

Has Parti milletin gönlünde yer edindi

Has Parti’nin Türkiye’nin yeni partisi olduğunu ve Has Parti’nin halkın gönlünde ve zihninde yer edindiğini belirten Kurtulmuş, seçim sonuçlarında kutuplaşma, vesayete karşı durma, baraj sorunu  gibi başlıkların önemli rol oynadığını söyledi. Has Parti’nin toprağa yeni dikilmiş bir fidan olduğuna ve bu fidanın tuttuğuna işaret eden Kurtulmuş, “eksiklerimizi, kusurlarımızı da yeniden değerlendirip geleceğe yönelik planlarımızı yapacağız. Has Parti bu ülkenin geleceğinin partisidir” dedi. Meclise giren 3 partinin bağımsızların oylarının toplamının yüzde 96’ünü aldığını belirten Kurtulmuş, geriye kalan partilerin de yüzde 4 üzerinden oy aldığını ifade etti.

Doğru sözü doğru bir üslupla söyledik

Kuvvetli bir siyasi kasırga ve sele karşı mücadele ettiklerini ve ayakta durmaya çalıştıklarını ifade eden Kurtulmuş, siyasetin; insan, zaman ve imkanın bir araya gelmesinden oluştuğunu söyledi. "Geriye dönüp şu kelimeyi söylemeseydim diyeceğim tek bir kelime yok" diyen Kurtulmuş, doğru sözü, doğru bir şekilde ifade ettiklerini söyledi. Yeni anayasa konusuna da değinen Kurtulmuş, yeni anayasanın yapılmasına ve içeriğine ilişkin görüşlerini de paylaşacaklarını bildirdi.  

Toplumsal barışın sağlanması tüm partilerin sorunu

Kurtulmuş, Kürt sorununun çözümü ve toplumsal barışın sağlanmasının, tüm partilerin sorunu olduğunu belirten Kurtulmuş, bu konunun çözülmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine dikkat çekti.  12 Eylül darbecilerinin yargılanması konusuna değinen Kurtulmuş, ''Sadece 90 yaşındaki Kenan paşayı getirip mahkemenin önüne çıkarmakla iş bitmiyor. Adam,  'Ben İç Hizmet Yasasının bana verdiği yetkiye dayanarak, 35. maddeye göre ihtilal yaptım' diyor. Türkiye, yeni bir siyaset sistemi ile 12 Eylül'ün getirdiği bütün sistemi değiştirmek zorundadır.''
     
Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Sadece 90 yaşındaki Kenan paşayı getirip mahkemenin önüne çıkarmakla iş bitmiyor. -Zaten çıkaramıyorsunuz o da ayrı bir konu- ama sonuçta adam mahkemelerde dalga geçiyor. Diyor ki 'Ben İç Hizmet Yasasının bana verdiği yetkiye dayanarak, 35. maddeye göre ihtilal yaptım' diyor. Şimdi lafları ortaya çıkıyor, ihtilali yaparken ABD ile anlaştıkları, ABD'den de onay aldıkları anlaşılıyor. Bütün bunlar ayrı bir şey ama bunlar ortaya şunu koyuyor; Türkiye, yeni bir siyaset sistemi ile 12 Eylül'ün getirdiği bütün sistemi değiştirmek zorundadır. "

Kurtulmuş, Kürt sorununun çözümü ve toplumsal barışın sağlanmasının, tüm partilerin konusu olduğunu sözlerine ekledi .

Haber7.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri