Kurtulmuş-Hoca buzları eritti

Kurtulmuş-Hoca buzları eritti

SAADET Partisi'nin olaylı kongresinin ardından, önceki gece ikinci kez bir araya gelen SP lideri Numan Kurtulmuş ile Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan arasında, Kurtulmuş'a yönelik 'iftar protestoları' ana gündem konusu oldu. Erbakan görüşmede 'Biz, gençlik olaylarında bile tek gencimizi olaylara salmadık. 40 yıllık Hocanızı tanımıyor musunuz?' diye karşılık verdi. Erbakan - Kurtulmuş zirvesinde şu diyalog yaşandı:
Kurtulmuş: Hocam, Bu protestolar, Milli Görüş geleneğinde olmayan şeyler. Üslubumuza ters olaylar. Bunu yapanlar, sizin adınıza hareket ettiklerini söylüyorlar.

Erbakan: Bunu nasıl düşünebilirsiniz? Siz hala 40 yıllık Hocanızı tanımıyor musunuz?
Kurtulmuş: Zaten düşünmüyoruz. Ama artık gizli servisler tarafından yönlendirilen bir zemine kaydı bunlar. Siz bir zemin yarattınız, Genel Başkanlığı tartışmaya açtınız. Tabanda da bir zemin oluştu. Bu camiaya düşman olan çevreler saldırıya geçtiler. Orada Kuran okunurken saldıranlar bu camiadan olamaz.

Erbakan: Haklısınız. Biz bu tür olaylardan medet ummayız. Bunların benimle alakası yok.
Kurtulmuş: Hocam, ricamız kamuoyuna net açıklama yapmanız.
Erbakan: İçiniz rahat olsun, net bir açıklama yapacağız.

Saadet'in yeni genel sekreteri !
OLAYLI kongre ve protestolar nedeniyle zor günler geçiren Saadet Partililer, ATO'dan gönderilen davetiyedeki hata sayesinde biraz olsun gülümsedi. Davetiyede, SP Genel Sekreteri olarak yanlışlıkla CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın adı yer aldı. Sav'ın adı SP'de, olaylı kongre ertesinde Şevket Kazan'la yaptığı görüşmede gündeme gelmişti.

Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri